18 ezer négyzetméteres A-kategóriás irodaház épül Szegeden

Három szakaszban 18 ezer négyzetméteres A-kategóriás irodaházat épít a Futureal-csoport Szegeden, a 2017 májusára elkészülő első ütem legnagyobb bérlője az EPAM Systems Kft. lesz. Berki J. János, a Futureal nemzetközi iroda-bérbeadási és vagyongazdálkodási igazgatója a beruházást bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a cégcsoport első vidéki projektje a szegedi fejlesztés.

A szakember közölte, a kiváló képzéseknek köszönhetően a régióban jelentős bővülés előtt áll az informatikai szektor és komoly az igény a szolgáltatóközpontokra is. Szegeden már több nemzetközi informatikai cég jelen van, melyek bővítést terveznek és új érdeklődők is jelentkeznek, a városban azonban nem volt klasszikus A-kategóriás irodaház.Irodaházat épít a Futureal Szegeden

Májusban a Futureal az egykori Széchenyi-gimnázium épületének átalakításával elkezdte új irodaházának kivitelezését. A cég két ütemben tervezi a komplexum bővítését, és folyamatosan tárgyal a lehetséges bérlőkkel – tudatta az igazgató.

Botka László (MSZP) polgármester kifejtette, az önkormányzat az elmúlt időszakban több jó elhelyezkedésű telket, illetve épületet ajánlott föl ingatlanfejlesztőknek, hogy ott munkahelyteremtő beruházásokhoz alakítsanak ki irodákat, telephelyeket. Ezek közül a legnagyobb a Futureal fejlesztése, amely a város központjában, jól megközelíthető helyen található.

Néhány év alatt az informatika területén, jellemzően a szoftverfejlesztésben 2500 új munkahely jött létre Szegeden. Emellett több nagy cég döntött úgy, hogy a városba telepíti szolgáltatóközpontját, eddig 800 állást teremtve. Először ezek a központok call centerek voltak, de az utóbbi időben megjelentek a pénzügyi kiszolgáló egységek is – közölte a politikus.

Vinkó Bence, az EPAM Systems Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, a szoftverfejlesztő cég 2008-ban 20 alkalmazottal 200 négyzetméteren nyitott irodát a városban. Ma az EPAM szegedi fejlesztőközpontjában több mint háromszázan dolgoznak 4 ezer négyzetméteren.

A Futureal az informatikai vállalkozás fontos partnere volt a fővárosban, így egyértelmű volt, hogy a szegedi bővítés során is együttműködnek – tette hozzá. Az SZGD Innovation Incubator irodaház fejlesztésének projektmenedzsment feladatinak ellátásra a Futurealt kérte fel a beruházó a SZGD Kft. – közölte a cég az MTI-vel.

MTI

Vélemények

facebook kommentek