A Fortune magazin szerint Ferenc pápa a világ legjobb vezetője

Pope FrancisFerenc pápa került az amerikai Fortune magazin 50-es ranglistájának élére “a világ legjobb vezetője” kategóriában. A gazdasági újság megfogalmazása szerint a listára azok kerülhettek fel, akik “lendületet adnak követőiknek és jobbá teszik a világot”. Egy évvel ezelőtti megválasztása óta “Ferenc pápa felvillanyozta az egyházat, és a nem hívők sokaságát vonzotta azzal, hogy nagy lendülettel új irányt határozott meg” - így a magazin. A “Ferenc-hatás” jelei közül kiemelte azt a márciusi felmérést, amelyből az derült ki, hogy a katolikus hívők nyolcada Ferenc pápa hatására adományoz többet az utóbbi időben a szegényeknek.

A Fortune listáján – amelyet a Zenit katolikus hírszolgálat ismertetett honlapján – a második hely Angela Merkel német kancelláré lett. Az első tíz helyezett között van Bill Clinton volt amerikai elnök, Bono, a U2 ír rockegyüttes énekese és a dalai láma is.
http://www.zenit.org/en/articles/fortune-magazine-names-pope-greatest-world-leader

policymic-foto

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>