A magyar bor- és a fürdőturizmust bemutató expót rendeznek Pozsonyban

A magyar bor- és fürdőkultúrát, valamint az ezekre épülő turizmust bemutató mini expót tartanak Pozsonyban március 19-én; a “Spa and Wine” című rendezvényt az idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal valósítják meg a társszervezők: Magyarország pozsonyi nagykövetsége, a Magyar Turizmus Zrt. valamint a WineArt társaság.

A rendezvényen 15, főként észak-magyarországi fürdő és welness központ képviselteti magát, a magyar borkultúrához pedig 30 neves borászat bemutatói és közel másfélszáz minőségi bora által kerülhetnek közelebb az érdeklődők – ismertette Harmati Zsolt, Magyarország pozsonyi nagykövetségének ideiglenes ügyvivője az expót beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.Gyarmati Dezsõ

A mini expó megrendezése része annak a tavaly a pozsonyi külképviselet segítségével elindított folyamatnak, amelynek elsődleges céljai közé tartozik a Magyarországra irányuló idegenforgalom élénkítése és a magyar kis- és középvállalkozások számára a külföldi kapcsolatok kialakításának megkönnyítése. E folyamat első állomása volt a tavaly ugyancsak első alkalommal megrendezett “Több mint szomszéd” – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban című rendezvénysorozat, és a külképviselet üzleti központjának megnyitója is, amelyre októberben került sor.

A Magyar Turizmus Zrt. aktuális adatai szerint az utóbbi időszakban a magyar idegenforgalom számára érezhetően nőtt a szlovák piac jelentősége. A Szlovákiából Magyarországra látogató turisták száma tavaly elérte a 154 ezret, ez éves szinten 17,9 százalékos növekedést jelentett. A vendégéjszakák száma 17,1 százalékkal nőtt, a szlovákiai turisták 2014-ben csaknem 339 ezer vendégéjszakát töltöttek el Magyarországon, ez négyszerese volt a tíz évvel ezelőttinek.

MTI

Vélemények

facebook kommentek