A Temes megyei Újszentesen rendezték meg a VII. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőt

Egy nap erejéig a Temes megyei Újszentes település volt az erdélyi népdal fővárosa. A Romániai Oktatási és Kutatási Minisztérium, a Temes Megyei Tanács, a Temes Megyei Tanfelügyelőség, az Újszentesi Helyi Tanács, valamint a helyi általános iskola szervezésében, október 17-én immáron hetedik alkalommal szervezték meg az Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőt – írja a Dumbravita TV. 

A szombat reggeli ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei parlamenti képviselője, Halász Ferenc, Temes megyei főtanfelügyelő-helyettes, Kiss Ferenc tanfelügyelő és Victor Malac újszentesi polgármester is.

Arad, Bákó, Bihar, Brassó, Fehér, Hargita, Hunyad, Kolozs, Kovászna, Maros, Máramaros, Szatmár, Szilágy és természetesen Temes megyéből több mint 130 iskolás mérte össze tehetségét. Az V-VI. osztályosok versenyében idén újszentesi népdalénekesért is izgulhattak a helyiek: Lengyel Miklós Dániel, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum ötödik osztályos növendéke végül különdíjban részesült.osziroysa ujszentes

Dénes Ildikó főszervező változtatott a helyszíneken, így a Polgármesteri Hivatal tanácstermén, az Újszentesi Általános Iskola tetőterén és a Kultúrotthonon kívül már Római Katolikus templomban is szerveztek versenyt.

A zsűri elnökségét ezúttal is Fall Ilona, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művésznője vállalta el, de a bizottságban helyet foglalt Mátyás Emőke-Éva, Szejke Ottilia, Haáz Sándor, Füleki Katalin, Béres Csilla, Szász Edina Katalin, Tomai Gyöngyvér, Tóth Guttman Emese, Mélykutiné Németh Kornélia, Vajdáné Balogh Ida és Kis Rácz Antalné.

A győztesek névsora:
I-II. osztályosok: I. helyezett: Makkai Zsuzsanna Eszter (Temesvár)
III-IV. osztályosok: I. helyezettek: Miklós Anna Erzsébet (Nagyvárad), Kallós Eszter (Temesvár).
V-VI. osztályosok: I. helyezettek: Oláh-Badi Cintia (Sepsiszentgyörgy), Jánó Csenge (Gyimesközéplok)
VII-VIII. osztályosok: I. helyezett: Nagy Blanka (Csíkszereda), Szabó Abigél (Temesvár).ujszentes oszirozsa

Vélemények

facebook kommentek