A Történelmi Békés-Bánáti Református Egyházmegye II. találkozója Temesváron

“Minden földek Istent dicsérjétek”!
Temesvár, 2014. október 4, Ady Endre utcai Bétel baptista imaház

Isten segítségével az idén 2014. október 4-én Temesváron kerül sor a II. találkozóra az Ady Endre utcai Bétel – baptista imaházban, melyre szeretettel várjuk a gyülekezeteket. A Lelkészi Hivatalokban kell jelentkezni és feliratkozni a résztvevőknek. Ebédet csak a regisztrált tagoknak bíztosítunk.

PROGRAM:

09.00-09.50 Gyülekezetek érkezése, regisztrációja

10.00-11.00 Nyitó istentisztelet, igét hirdet Nt. Katona Gyula, a Békési Református Egyházmegye esperese.

11.00-11.20 Köszöntések

11.20-11.30 Dr. Hegyi Ádám történész kutató előadása a Békés-Bánáti Egyházmegyéről.

11.30-11.50 Virtuális körút a Temesvári Egyházmegye gyülekezeteiben.

12.00-13.00 Zsoltáros felvonulás a Cantores Ecclessiae fúvószenekar kiséretével a következő útvonalon: Ady Endre u. – T.Vladimirescu rakpart – 1989. december 16. sugárút – Mária Tér – Mocsonyi Tér – Ady Endre u.

13.00-14.45 Csoportok ebédeltetése, közben zarándoklat a Mária téri református templomba. Itt lehet majd az udvarban emlékbort vásárolni. Két fajta bor lesz:PINOT NOIR (száraz vörös) és PINOT GRIS (száraz fehér), mindkettő a ménesi pincészet márkás bora, az alkalomra palackozva.

Az ebéd alatt az egymást váltó csoportoknak az előtérben gyülekezeti vásár lehetőséget biztosítunk – előre bejelentett igény szerint – ahol a saját portékákat lehet árulni ( csigatészta, laska, énekeskönyv- és biblia borító, saját készítésű könyvjelzők, képeslapok, stb).

15.00- 16.30 Záróistentisztelet, Igét hirdet: Ft. Csűry István a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. Úrvacsorai ágenda: Nt. Dr. Juhász András a Csongrádi református Egyházmegye főjegyzője.

16.30-17.15 Mészáros János-Elek ünnepi koncertje.

Az istentiszteleteken szolgál a Temesvár-Belvárosi Szabolcska Mihály énekkar, a Temesvár Új Ezredév énekkar és a budapesti Cantores Ecclessiae fúvószenekar.

* A perselypénzt és adományokat a Zsombolya-i Szórványközpont javítására fordítjuk.

 Fontos: az imaház befogadó képessége 1000 fő. Október 1, szerda 12 óráig várjuk a gyülekezetekből a résztvevők számát!

Eurorégiós találkozónk (HU-RO-SRB) a 2009. május 22-én újjászületett Magyar Református Egyház 5. évfordulóján és a 89-es Temesvári Forradalom 25. évfordulóján arra búzdít bennónket, hogy szabadon és bátran vállaljuk összatartozásunkat és történelmi egységünket, akkor is, ha fizikailag három határ választ is el bennünket.

 

Fazakas Csaba
Esperes

Pataki Károly
főgondnok

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>