A turizmus jelentős fellendülésére számítanak Egyiptomban

egyiptom turizmusAz egyiptomi turizmus jelentős fellendülésére számít a magyar piacra idén belépő, német-osztrák hátterű Express Travel International (ETI), mivel a fő üdülő körzetekben, így Hurghadában is nyugodt a helyzet, és a kormány is segítséget nyújt a turizmus fellendítéséhez. Ayman Hassan, az ETI szolgáltatási menedzsere az MTI-nek Hurghadában azt mondta, jelenleg Kairóban és egész Egyiptomban viszonylag nyugodt a helyzet, várnak a választásokra, amely után tovább csökkenhetnek a feszültségek. Hangsúlyozta, hogy a nagy üdülő övezetekben, így Hurghadában is a forradalom időszakában sem lehetett semmit érezni, mert messze vannak a fővárostól.

Abban, hogy a helyzet javuljon, a kormány is segít, elsősorban adókedvezményt biztosítanak a turizmussal foglalkozó cégeknek – mondta Ayman Hassan hozzátéve: jelenleg 4 ezer turistával áll kapcsolatban az ETI hetente, ez a szám ötéves időtávon két-háromszorosára emelkedhet. Megjegyezte, hogy a zavargások előtt heti 5 ezer, a zavargások idejében pedig 2500 utasuk volt, így a helyzet azóta is sokat javult.

Nabila El Banhawy, az Egyiptomi Turisztikai Hivatal munkatársa az MTI megkeresésére közölte, a legtöbben 2010-ben látogattak el az afrikai országba, akkor 70 ezer magyar érkezett Egyiptomba, a következő években 10-20 százalékos csökkenést tapasztaltak. Tájékoztatása szerint az, ami Egyiptomban történt, bárhol a világban előfordulhat, minden nemzetnek időre van szüksége ahhoz, hogy stabilitást teremtsen az országban, jelenleg ez a folyamat megy végbe. Egyiptomnak nagyon gazdag történelme van, ez biztosíthatja a turisták folyamatosan növekvő számát – tette hozzá.

Az ETI-vel kapcsolatban álló Red Sea Hotels láncnak több ötcsillagos szállodája van Hurghadában, és a hozzá tartozó Makadi Bay-ben is, ugyanakkor a turizmus visszaesésével több szálloda építését is felfüggesztették. Ezek az épületek most félkészen állnak a tengerparton, számításaik szerint 2-3 éves csúszással adhatják át ezeket az épületeket 2015 után.

Az ETI-t 1998-ban alapította Frankfurtban Maya-Jennifer Köhl és Mohamed Samir, utóbbi az egyiptomi Red Sea Hotels alapítójának fia. A cég mára piacvezető lett Egyiptomban, mivel saját szállodaláncot tudnak üzemeltetni, évente mintegy 60 ezer utas választja őket Ausztriában.

Magyarországi leányvállalatuk márciusban alakult annak ellenére, hogy az elmúlt három évben 300 ezerről 120 ezerre csökkent az éves charter utasforgalom. A magyar utakat jelenleg az osztrák cég szervezi, Budapestről csak egyiptomi utakat kínálnak az egyiptomi Nesma légitársasággal, de Ausztriából és Németországból Törökországba, Tunéziába, Bulgáriába is szerveznek utazásokat.

MTI

origo

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>