Az abortusz ellen tiltakoztak Temesváron

“Segítsd az anyát és gyermekét!” – ezzel a jelszóval tüntettek szombaton, március 25 –én a magzati élet védelmében Románia 285 városában. Temesváron, a Dózsa György utcai templomnál Ioan Chișărău görög-kat. esperes köszöntötte az egyházak képviselőit és a közel ezer résztvevőt. A rendezvényen felszólalt Dirschl Johann püspökhelyettes a róm-kat. egyház részéről, Shenan Bouqet atya, a Human Life International ( HLI ) – elnöke, Bucher Joannes prof, a HLI európai koordinátora (Ausztria ), dr Téglásy Imre, a HLI magyarországi vezetője, az Alfaszövetség elnöke, tizenegy gyermek édesapja.abortusz temesvar

Elhangzott, hogy az idén Washingtonban 600.000 – en vonultak fel a magzati élet védelmében, köztük Mike Pence alelnök, Párizsban 60.000-en. Donald Trump, az új amerikai elnök megszüntette az abortuszt népszerúsítő kormányhivatalokat, és az ilyen jellegű szervezeteket nem támogatják többé anyagilag.

Téglásy Imre elmondta, hogy a kevés születés miatt Magyarország lakossága már 10 millió alá csökkent, és ugyanez a gond az egész ,, keresztény ’’ Európában. Ha nem változik semmi, az őshonos fehér lakosság el fog tűnni. Magyarországon évente 30.000 művi vetélést hajtanak végre, Lengyelországban, ahol szigorú korlátozások vannak, évente ezret.

A menet résztvevői azt kérik az ország vezetőitől, hogy törvény tiltsa be az abortuszt, amely lényegében gyilkosság. A statisztikák szerint, mikor eltűnik a korlátozás meredeken nő a számuk.

1965-ben Romániában 1.112.704 esetet jegyeztek fel hivatalosan  ( 278.362 születés ), 1967 – ben, a betiltás után ,, csak ’’ 205.783 -at. A születések száma megnőtt 527.764 – re.
1989 – ben 193.084 abortusz és 369.544 születés volt,
1990- ben   992.265 abortusz és 314.746 születés,
2015 – ben   77.806  abortusz és  201.023 születés volt.

Ezt nem lehet a szabadság vívmányaként értelmezni. Itt életről és halálról van szó. Mindenkinek joga van a saját sorsáról dönteni, de a magzatgyermeknek is joga van megszületni. Az abortuszt engedélyező politikusok nem fogták fel, hogyan fejlődik egy nemzet. A demográfiai összeomlás a nyugdíjrendszer és a szociális ellátás csődjéhez vezethet.

abortusz romaniaA tüntetők szeretnék tudatosítani:
- Az élethez való jog elsődleges minden megfogant emberi lény számára.
- Az élet méltóságát meg kell őrizni kortól, egészségi állapottól függetlenül.
- Védeni kell az apa, anya és gyermekek alkotta családot.
- Segíteni kell az áldott állapotban levő nőket, a sok gyermekes családokat, a gyermekeiket egyedül nevelő szülőket.
- Szükség van egy felelős, családpárti választói rétegre.

A menetelés végén a szervezők átadták követeléseiket a kormány képviselőjének.

Ördög Imre

Vélemények

facebook kommentek