Az önállósodás útján – Bánsági Vándorszínház harmadszor is

Sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt a harmadik évadához érkezett Bánsági Vándorszínház szervezőcsapata. Idén Rejtő Jenő Rózsa, a lovag című bohózatát viszik színre és mutatják be 15 Temes és Arad megyei településen.

Amint az a sajtótájékoztatón kiderült, a lassan hagyománnyá váló színházi projekt legnagyobb újdonsága, hogy ez évtől már nem a Bánsági Közösségért Egyesület égisze alatt, hanem saját egyesületen keresztül kerül lebonyolításra. A november végén megalakult Tarisznyás Egyesület fő tevékenysége a Vándorszínház megszervezése és adminisztrációs feladatainak ellátása. Aszalos Géza, az egyesület elnöke és a nyári alkotótábor művészeti vezetője elmondta, bár idén a program költségvetése szinte negyedére csökkent, ez nem változtat sem a létrehozandó előadás szakmai minőségén, sem a tervezett turné összetételén. bansagi vandorszinhaz

Molnár Zsolt parlamenti képviselő, a Bánsági Közösségért Egyesület elnöke arról beszélt, hogy a Bánsági Vándorszínház az elmúlt két évada során nem csak bizonyította az ilyen és hasonló jellegű kezdeményezések létjogosultságát, de „felkészült” az önállósodásra.

Ami az idei programot illeti, a bázis helyszíne változatlanul Végvár település, ahol a 8 fős alkotócsapat július 10-én kezdi meg a munkát, és ahol három hét leforgása alatt Rejtő Jenő Rózsa, a lovag című bohózatát állítják színpadra.  Az előadás tervezett bemutatója július 31, este 9 óra. A bemutatót követően, a temesvári (Aszalos Géza, rendező, Albert Alpár, díszlet- és jelmeztervező, Orbán Enikő, dramaturg) szegedi (Hodu Péter, a Szegedi Nemzeti Színház színésze), kolozsvári (Vincze Tímea, bábszínész), marosvásárhelyi (Mihály Csongor, bábszínész) dunaszerdahelyi (Lanstyák Ildikó, frissen végzett egyetemi hallgató) és zentai (Dévai Zoltán, a Zentai Kamaraszínház színésze) művészekből álló csapat 14 további településen mutatja be az előadást.

temesvarihirek.ro

Vélemények

facebook kommentek