Az RMDSZ szerint nem magyarellenesek döntötték le a Petőfi-domborműt

Az elmúlt hét végén ismeretlen tettesek megrongálták az 1945- ben állított újszentesi Petőfi- emlékművet. Újszentes RMDSZ-es alpolgármestere, Miklós Árpád a térfigyelő kamerák felvételeinek visszanézése alapján megállapította, hogy nem magyarellenes cselekedet történt, hanem baleset: a parkban futballozó gyerekek labdával eltalálták az emlékművet és a költő képmását ábrázoló dombormű összetört.11222296_10207602179440473_6002646065244499154_n

Miklós Árpád RMDSZ-es alpolgármester azt nyilatkozta: „a rendőrség vizsgálatot indított az emlékmű megrongálása ügyében és visszanézték a parkban felszerelt térfigyelő kamerák felvételeit. A felvételekből egyértelműen kiderül, hogy nem magyarellenes cselekedetről van szó, hanem diákcsínyről. A parkban labdázó diákok egyszerűen lefocizták az emlékművet. A Petőfi Sándort ábrázoló domborművet egy lövés eltalálta, az leesett és darabokra tört.”

Az RMDSZ Temes megyei szervezete átiratot intézett az újszentesi polgármesteri hivatalhoz, amelyben kéri az emlékmű helyreállítását. Miklós Árpád alpolgármester szerint az ezzel kapcsolatos munkálatok már előkészületben vannak és hamarosan visszakerül a Petőfi Sándort ábrázoló dombormű, valamint restaurálják a talapzatot és az emléktáblát is.

temesmegyeirmdsz.ro

 

Vélemények

facebook kommentek