Kirándulás Budapestről Kalotaszegre a X. Csipkebogyó Fesztiválra!

Kalotaszeg egyik jellegzetes növénye a csipkebogyó, más néven ismert hecsedli, amely felhasználható gyógytea készítésére, és miután a dér megcsípte, kitűnő lekvár főzhető belőle. Kalotaszentkirályon évtizedek óta nagy hagyománya van a csipkebogyó főzésnek, ez adja a nevét a már többszörösen megrendezett Kalotaszentkirályi Csipkebogyó Fesztiválnak. A Csipkebogyó Fesztiválon lehetőség van végignézni, hogy a kalotaszegi népviseletbe öltözött háziasszonyok hogyan varázsolnak a csipkebogyóból előbb szotyogót, majd ízletes lekvárt. Eközben pedig mindenféle csipkebogyólekvárral készült finomságokat. A csapatoknak való szurkolás közben friss házias finomságokat lehet kóstolgatni, majd ahogy elkészült a lekvár, a verseny lezártával ezt meg is lehet vásárolni.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Csipkebogyó Fesztiválon megrendezett verseny és a vacsora után kezdetét veszi a Csipkebál a helyi kultúrházban, ahol élő zene és a falu néptánccsoportja szórakoztatja az ide látogatókat.

További programok:
- 23-án Indulás Budapestről, kirándulás Váralmásra és Sztána mellé a Varjúvárba. Szállás, vacsora Torockón.
- 24-én Reggeli után kirándulás a Tordai sóbányába, majd a csipkebogyó fesztivált keressük fel, vacsora a szálláshelyen.
- 25-én Reggeli Torockón, majd Kolozsvári városnézés. Hazafelé megállunk Körösfőn és Sebesváron ahol a helyi vízimalmot is felkeressük.

Indulás Budapestről október 23-án, pénteken a reggeli órákban, Debrecen érintésével, érkezés 25-én, vasárnap az esti órákban.
Részvételi díj 36 ezer Ft.

Érdeklődni, jelentkezni a +36705772681-es telefonszámon, vagy e-mailban lehet: turak.erdelyben@gmail.com

Vélemények

facebook kommentek