Csaknem 70.000 turista töltötte a tengerparton a hosszú hétvégét, fejenként sok pénzt költöttek el

Csaknem 70.000 turista töltötte a hosszú hétvégét a román tengerparton, és fejenként átlagban 300 eurót költöttek el - nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Romániai Turisztikai Egyesületek Szövetségének (FAPT) elnöke. Corina Martin elmondta, 40.000 látogatóra számítottak a május 1-jei hosszú hétvégén, de ennél csaknem kétszer többen, hozzávetőlegesen 70.000-en töltötték a tengerparton a május 1-jei minivakációt.

mamaia artificii

Mamaia

A két legnépszerűbb üdülőtelep ezúttal is Mamaia és Vama Veche volt. “Három évvel ezelőtt elkezdtük a Mamaiát népszerűsítő kampányt. Ennek az igen intenzív, agresszív és jól szervezett akciónak köszönhető ez az eredmény” — állítja a FAPT elnöke.

Martin hozzátette, az első becslések szerint a tengerparton majálisozó turisták átlagban 300 eurót költöttek el a hosszú hétvégén.

Számos külföldi vendég is megfordult Mamaián az elmúlt napokban: az üdülőtelepen zajló Sunwaves Fesztiválra főleg Nagy-Britanniából, Németországból, Franciaországból és Olaszországból érkeztek látogatók — tette hozzá Corina Martin.

Agerpres.ro
temesvarihirek.ro

Vélemények

facebook kommentek