Díjesőben fürdik a Gyulai Várfürdő

A Gyulai Várfürdő nyerte el az Európai Fürdőszövetség, az ESPA Innovation Awards 2015-ös innovációs különdíját, melyet Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár adott át Budapesten Boros László Attilának, a Gyulai Várfürdő igazgatójának.

A független nemzetközi zsűri által odaítélt rangos elismerés a fürdő üzemeltetőjét dicséri azzal, hogy családi élményfürdő beruházását Európa egyik leginnovatívabb fürdőberuházásaként értékelte. A 2012-2013-ban épült AquaPalota családi élményfürdő a nyereségesen üzemelő gyógy-, strand- és élményfürdő eredményéhez jelentős mértékben járul hozzá – tudtuk meg az igazgatótól. Boros László Attila elmondta, hogy az AquaPalota egész családot kiszolgáló, különleges élményelemeinek köszönhetően tavaly 21%-kal növelte a fürdő látogatószámát. varfurdo igazgato

Az európai fürdőszakmai szervezet német, portugál és litván fürdők mellett Magyarországról egyedüliként jutalmazta innovációs különdíjával a Gyulai Várfürdőt, mert az AquaPalotával példamutató fejlesztést valósított meg: létrehozott egy nemzetközileg is vonzó turisztikai attrakciót úgy, hogy egyidejűleg hozzájárult a környezeti fenntarthatósághoz és a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.

Az EU-s pályázati támogatással megépült beruházás részeként egy jövőbe mutató innovatív elképzelés is megvalósult azzal, hogy hőszivattyúkkal hasznosítják a gyógymedencék használt, de még meleg vizét. Ezzel a hulladékhővel fűtik az Aquapalota családi élményfürdő medencéit és helyiségeit, miközben a légkezelő rendszerekbe hővisszanyerőket építettek be. Megnyitása óta az AquaPalota még nem használt földgázt.

A sikereken felbuzdulva az önkormányzati többségi tulajdonú cég új projektet tervez: a villamos energiaköltségek további csökkentése érdekében szeretnék a termálkutakból „melléktermékként” feltörő gázt gázmotorok segítségével elektromos árammá átalakítani – árulta el az igazgató. Jelenleg ennek a beruházásnak az előkészítésén dolgozik a cégvezetés.

A Gyulai Várfürdő egymás után aratja le az elismerés babérjait. 2013-ban és 2014-ben elnyerték a Magyar Brands díjat, 2014-ben Az év fürdője díjat hódították el, míg idén a Nemzeti Tanúsító Védjegy rendszer keretében gyógy-, strand- és élményfürdő kategóriában is a legmagasabb, 5*-os minősítést érték el. Ezek után már nem lehet véletlen az ESPA-elismerés.

NGM

Vélemények

facebook kommentek