Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten!

mangalica-430x409Magyarország legdinamikusabban fejlődő gasztro-fesztiválja a budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál, melyet a Magyar Vasúttörténeti Parkban rendeznek meg 2016. október 16-18-ig, 10 hektáros rendezvényterületen. A jelszó: hagyományőrzés, gasztronómia és folklór. A fesztiválon 100% hagyományőrző módon mutatják be a korabeli disznóvágás hagyományát és a disznó teljes feldolgozásának folyamatát, 8db 4 órás élő bemutatóval. Az aratók és a böllérek népviseletben, hagyományőrző eszközökkel mutatják be, hogyan történt száz évvel ezelőtt a disznóvágás.

A Víztorony Parkban felépített 140 éves Csabai Tájház előtt pedig nem más, mint a világhírű Csabai kolbász készül majd. Falain belül az egykori alföldi élettel ismerkedhetnek meg a látogatók. A szervezők a vidék hangulatát és ízeit hozzák el 3 napra a fővárosba. A budapesti kolbászfesztivál a sokszínűségével az egész magyarság kolbászfesztiválja akar lenni! Hazánk gasztro-fesztiváljai közül itt lehet majd a legtöbb fajta kolbászt kapni, több mint 200 félét: mangalica, szarvaskolbász, vaddisznó kolbász, medvekolbász, lókolbász, kecskekolbász, pulykakolbász, stb…  Közvetlenül a termelőktől lehet megvásárolni a boltokban nem kapható háztájit. Ezen kívül mindenféle disznótoros finomság, a tepertőtől a cigánkáig, sajtok, fűszerek, lekvárok, pálinkák, borok, házi sörök és sok-sok háztáji finomság.

Nappal családi programok, folklór műsorok, disznóvágás bemutatók, óriási kolbászvásár és rengeteg kiegészítő program várja a vendégeket. A látványosságok listájáról néhány csemege: oldtimer autó és motorkiállítás, veterán traktor és stabil motor bemutatók, gőzmozdony kiállítás, terepasztal kiállítás. A Disznótoros Kolbászfesztiválon a Vasúttörténeti Park összes interaktív programja is üzemelni fog: lóvasút, kerti vasút, hajtányok, mozdonyforgató.

Sztárparádé! A zenei programokból a Disznótoros Kolbászfesztivál nyújtja a legtöbbet az összes hazai gasztro-fesztivál közül: 3 színpadon 65 zenei és folklór program, köztük olyan is, amely 60 táncossal lép fel. Főbb zenei programok: pénteken „Fásy Mulató”, szombaton a  3+2 nevű felvidéki sztrácsapat és Karthago koncert. Vasárnap „Retro Táncdal Est”
A látogatók egész napos gasztronómiai sétát tehetnek a Vasúttörténeti Park és a Víztorony Park összevont területein: Vékonykolbász utca, Vastagkolbász utca, Disznótoros utca, Kézműves utca, Gasztro utca, Mesterségek tere, Vásártér, Tájház utca, Orient csarnok, peronok, karámok, vidámpark, stb… A 10 hektáros terület teljesen be lesz rendezve! Lesz egy extra újdonság is, ami az országben egyedülálló: 50m-es torony lánchinta!kolbasz-salami-palinka

Pénteken „kolbászvásár” 50%-os árú belépőjeggyel! Mindhárom napon az első ezer gyerek látogató ajándék csokoládét kap a pénztáraknál, az első ezer felnőtt pedig Sápi gyümölcsbor kóstolót kap a Vastagkolbász utca végén. A látogatókat díjmentesen fogja szállítani 3db alacsonypadlós Fesztiválbusz, a Nyugatitól a Vasútt. Parkig oda-vissza, a fesztivál teljes nyitvatartása alatt folyamatosan. A helyszínen őrzött, ingyenes parkolók várják az autóval és busszal érkezőket. A jegyeket elővételben is meg lehet vásárolni az ismert országos jegyirodákban és interneten: www.ticketportal.hu   A helyszínen nem csak készpénzzel lehet majd fizetni, hanem mindhárom kibocsátó SZÉP kártyjával, Erzsébet és Sodexo utalványokkal és OTP Cafeteria kártyával is.

TEMESVARIHIREK.RO

Vélemények

facebook kommentek