Egy temesvári is játszott a magyar válogatott legutóbbi mérkőzésén

Egy temesvári magyar is behívót kapott a magyar labdarúgó-válogatott szurkolói csapatába. Ferencz Zsolt 28 éves temesvári születésű programozó a magyar-finn Eb-selejtező mérkőzés előtt a szurkolói csapatban ölthette magára a válogatott mezét.  Hazaérkezését követően a TemesvariHirek.ro is felkereste a Bartók Béla Elméleti Líceum válogatottjában korábban már szereplő ex-diákját. Ferencz lelkesen mesélt a finnországi élményekről!

fzs

Ferencz Zsolt

- Ferencz Zsolt, két hete, pontosabban a magyar-finn meccs előtt a két nemzet szurkolótábora is játszott egy labdarúgó mérkőzést. Az a megtiszteltetés érte, hogy meghívást kapott a válogatottba, így Temesvárt, Bánságot képviselhette Finnországban. Hogyan került kapcsolatba a magyarországi szurkolókkal, hogyan fogadta a behívó hírét. Milyen a magyar szurkoló válogatottban szerepelni?

- Magyar szurkolókkal mar rég szoros kapcsolatban vagyok, együtt éltünk át sok magyar sikert, de ugyanakkor kudarcot is. A finn szurkolók válogatottjának  a képviselője vette fel a kapcsolatot a Helsinki-túra szervezőjével, ha netán egy 48 órás út után lenne-e rá kedvünk, hogy “megküzdjünk”  velük a pályán. A meghívást nagy örömmel fogadtuk és azonnal elkezdődött a Magyar Szurkolói Csapat szervezése, taktika, felállás, stb. Hatalmas megtiszteltetés volt számomra, hogy magyar színekben képviselhettem szülővárosom. Számomra felejthetetlen élmény marad a magyar himnusz eléneklése amit közösen énekeltünk a 100 tagú szurkoló táborunkkal. A meccs a mi győzelmünkkel zárult, 3-1-re győztük le egy olyan csapatot ami mar hagyományként űzi a nagypályás szurkolói jellegű focit, így mondhatjuk, hogy Finnországból 6 ponttal sikerült hazajönnünk.

- Kering egy vicc a Fcebookon: – Mikor lesz egy erdélyi magyarból román?! – Ha kimegy Magyarországra. Nos, milyen volt a fogadtatás Magyarországon? Ha jól tudom, nagyon jól beilleszkedett.
– Valóban nagyon jól fogadtak es egy percig sem ereztettek velem, hogy nem tartoznék közéjük. Mikor mi gyülekezünk, a trianoni határok eltűnnek. “Összetartozunk” minden ilyen jellegű összejövetel jeligéje.

- Magyarország igen rosszul kezdte a selejtezőt, bízik abban, hogy Dárdai Pál együttese kijut a 2016-os franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságra?
– Szerintem meglesz a kijutás, ha sikerül Romániát legyőznünk és Észak-Írországban kiharcolunk egy döntetlent, 90%-ban megvan a kijutás.

 

- Szeptemberben újból magyar-román mérkőzést rendeznek Budapesten. Lélekben már készül az összecsapásra?
- Természetesen, bármilyen meccset is játszana válogatottunk, nem ér fel egy Románia elleni meccsel. Nagyon varom, ahogyan a 3 pontot is.

- A magyar labdarúgó válogatott mellett a  Temesvári Politehnica ACS együttesének is szurkol, amely egy hónapja harcolta ki a feljutást az I. Ligába. Ön szerint megállják a helyüket Dan Alexa tanítványai?
- Követve az átigazolási szezont és ismerve az érkezett játékosok szintjét, véleményem szerint a Poli 7-8. lesz a 2015-2016 szezon végen.

TemesvariHirek.ro
Facebook-fotók

Vélemények

facebook kommentek