Elkészült a békéscsabai gasztroturisztikai park

Elkészült Békéscsabán a gasztroturisztikai CsabaPark, az önkormányzat uniós támogatás segítségével 1,35 milliárd forintból valósította meg a csabai kolbász hagyományait ápoló létesítményt, amelyet az önkormányzat és a kivitelező csütörtökön mutatott be. A beruházás kivitelezési munkálatai júliusban fejeződtek be, most a használatbavételi engedélyezési eljárások zajlanak. A komplexum szeptember 19-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt.
kolbasz feszt
A park megvalósítására az önkormányzat 1,025 milliárd forintot nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) turisztikai attrakciók támogatására elkülönített keretéből. Vantara Gyula (Fidesz), Békéscsaba polgármestere a bemutatáskor kiemelte: a városban az elmúlt uniós fejlesztési ciklusban több mint 100 projekt valósult meg, az önkormányzat közel 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A park, a kormány törekvéseivel összhangban, segíti a helyi kistermelők piacra jutását, az itt élő családok tisztes megélhetését. A Csabai kolbász hungarikum, az egyik legjobban ismert magyar márka. A beruházással a város új rendezvényközponttal gazdagodik, országos fesztiválok, koncertek helyszíne lesz, a hozzá kapcsolódó játszóparkkal és az 51 hektáros parkerdővel – mutatott rá a polgármester.

A projekt keretében a fesztiválterületen egy 2 ezer 751 négyzetméteres központi csarnok épült. Az itt lévő Kolbászudvar látogatóközpontban a turisták egyebek mellett megtekinthetik a kolbászkészítés történetét bemutató kiállítást.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>