Európában 5,8 százalékkal nőtt az új autók eladása az első félévben

Európában 5,8 százalékkal emelkedett az új autók eladása az idei első hat hónapban a tavalyi év azonos időszakához képest – a JATO Dynamics hétfőn az MTI-hez eljuttatott adatai szerint.  Az autóipari információ szolgáltató cég közlése szerint a figyelembe vett 30 európai országból 24-ben nőttek a féléves eladások. Júniusban az értékesítés 4,3 százalékkal bővült, és ezzel már a tizedik egymást követő hónapban jegyeztek fel éves szintű növekedést. Mercedes-Benz C63 AMG Coup

Az első hat hónapban Portugáliában nőtt a legnagyobb mértékben az új autók eladása, 37,7 százalékkal, majd Horvátország (+35,6 százalék) és Ciprus (+27,7 százalék) következett. Izlandon csökkent a legjelentősebben az éves szintű értékesítés az első hat hónapban, 18,9 százalékkal, de 8,5 százalékkal hanyatlott Szerbiában és 5,1 százalékkal Hollandiában.

A kimutatásból kiderül, hogy júniusban a legjelentősebben, 46,5 százalékkal Cipruson, és 41,1 százalékkal Görögországban nőtt az értékesítés éves szinten, miközben a legnagyobb mértékben, 43,9 százalékkal Izlandon és 17,4 százalékkal Szlovéniában esett az eladás.

A JATO Dynamics adatai szerint Magyarországon az első félévben 21,6 százalékkal nőtt az új autók eladása éves szinten és 25,1 százalékkal júniusban a tavaly júniushoz viszonyítva. Magyarországon júniusban 6278, az idei első hat hónapban összesen 33 251 új autót értékesítettek.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>