Factory – nonverbális előadás Temesváron

FACTORY_Strange_Party_OrchestraA temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház január 29-én, szerdán a Factory című vendégelőadásra várja az érdeklődőket, 19 órai kezdettel.

A magyar-szerb-dán kooprodukciós előadás a gépesített, ipari termelés korában játszódik. Zord és költői történet egy olyan időszak hangulatáról és életformájáról, amelyhez sokan már egyáltalán nem kötődnek, másoknak azonban még mindig a napi rutint jelenti világszerte. Az előadás sajátos szemszögből mutatja be a kort és annak arculatát. Minden gép és minden legyártott termék mögött megbújik a dolgozó. Különböző személyiségű és hátterű emberek, különböző tapasztalatokkal és élettörténetekkel. Az előadás kísérletet tesz arra, hogy a tánc, a látvány és a zene eszközeivel felkutassa az egyéniségeket a gyári munkásokhoz kötődő sztereotípiák mögött. Egyrészt a dolgozó érzelmeire fókuszál, másrészt pedig megidézi az ipari környezetet. A belső vívódás, a folyamatos változás és a szélsőségek között hullámzó érzések a tánckoreográfián keresztül öltenek testet, melyek kibontakozását vizuális effektek és a háttérben meghúzódó zenészek eklektikus játéka segíti.

Varga Henrietta és Döbrei Dénes koreográfusok, Orfeas Skutelis fotóművész és a Strange Party Orchestra zenekar előadását január 29-én tekinthetik meg a színház Nagytermében.

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>