Folytonosságra van szükség a Bánságban – Leadta parlamenti jelöltlistáját az RMDSZ Temes megyei szervezete

udmr-parlamentA szórvány megyékben a parlamenti képviselet sokszor csodákra képes, hiszen olyan magyar közösségeknek adja vissza a hitet a megmaradáshoz, ahol már csak takaréklángon vagy talán már azon sem működnek. Itt a képviselet folytonossága a megmaradás főzáloga. Az elmúlt négy évben a parlamenti képviseletnek köszönhetően sikerült megmutatnunk, hogy a Bánságban egy erős magyar közösség él és a közösség tudja mit jelent magyarnak lennie. A parlamenti képviselet olyan lehetőségeket biztosít számunkra, amely a közösség megmaradását és gyarapodását szolgálják. Az elmúlt négy évben felpezsdült a közösségi, sikerült néhány stratégia fontosságú projektet elindítani. Ezeket a folyamatokat csakis a parlamenti képviselet megtartásával tudjuk folytatni.” – fogalmazott Molnár Zsolt, az RMDSZ Temes megyei képviselője azt követően, hogy csütörtök délben iktatta a Temes Megyei Választási Irodánál képviselői  és szenátori jelöltlistáit a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Temes Megyei Szervezete.

Temes megyét összesen tíz képviselőházi és négy szenátusi mandátum illeti meg. A Szövetség megyei szervezete – póttagokkal együtt – teljes listát adott le a választási irodánál.

Az RMDSZ Temes Megyei Szervezetének képviselőjelölti listáját Molnár Zsolt jelenlegi parlamenti képviselő vezeti, a szenátusi lista élén pedig Halász Ferenc, a Temes Megyei Szervezet elnöke áll.

Képviselőjelöltek: Molnár Zsolt, Molnár András, Farkas Imre, Sipos Ilona, Csáki Károly, Patik Izabella, Pozsár József, Kuti Klára, Tóth Gábor, Kaszta Árpád, Bartók Béla, Rummel Ferenc, Kádár György.

Szenátorjelöltek: Halász Ferenc, Andrásy József, Szilveszter Ibolya, Kovács Zsombor, Ihász János, Kiss Ferenc.

temesvarihirek.ro.

Vélemények

facebook kommentek