FOTÓK – Ilyen volt az Temesvár melletti Újszentes község farsangja

Bár sajnálatos módon a Temesvári Belvárosi Református Egyházközség rászervezte jótékonysági bálját a 12 éves hagyománnyal rendelkező Újszentesi Farsangra, Románia leggazdagabb községének kulturotthona mégis megtelt a péntek esti mulatság alkalmával. Az est házigazdáinak szerepét ezúttal Bálint József/Hajdó Miklós páros vállalta be, amit nem is bánhattunk, hiszen remekül hangulatot teremtett, ugyanúgy mint Vastag Gyuszi és zenekara. Az előadást az Újszentesi Háziasszonyok  kezdték, majd Molnos András Csaba, a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színművésze által felkészített helyi gyerekek adtak elő egy-egy rövid jelenetet, ami nagyszerű kezdeményezésnek bizonyult. meda balint

Az újszentesi farsang egy remek hanggal is megismerkedhetett, hiszen a torontáltordai (Szerbia) Gúth Emiliáról lehet még hallani fogunk a jövőben. Ezt követően következtek a várva-várt újszentesi amatőr színészek által összeállított bohózatok sorozata, amelyet a közönség ezúttal is nagyon élvezett. Az est folyamán több zenés elemet is beválogattak. így hallhattuk énekelni többek között Piroska Lajost, Bozsó Manyit, Dénes Ildit, Meda Gizit, Turbucz Karcsi bácsit és Popa Olivért is. Az Újszentesi Butykos Néptánccsoport kiegészülve a temesvári Guzsalyas táncosaival megmutatták, hogy honnan is ered híres ír tánc, de a lányok sem maradtak alól remek boszorkánytáncukkal.

Az eseményen több VIP is jelen volt , élen Victor Malac polgármesterrel, de a nézők soraiban foglalt helyet Miklós Árpád alpolgármester, Szilágyi Géza ex-polgármester, Ágoston Ödön helyi tanácsos, Kádár György helyi tanácsos, Molnár Zsolt parlamenti képviselő, Molnár András ügyvéd, Fall Ilona színművész és Szabó Péter kanonok is. Ugyanakkor a magyarországi Szentes és Sándorfalva, valamint a szerbiai Torontáltorda, Begaszentgyörgy, Tamásfalva, Magyarcsernye, de az Arad megyei Zimándújfalu is komoly delegációval volt jelen, néhányuk fel is léptek az est folyamán.

TOVÁBBI KÉPEK ITT TALÁLHATÓK

Temesvári Hírek
Kocsis Ferenc-fotók

Vélemények

facebook kommentek