Gérard Depardieu 115 kilométerre Temesvártól

gerard-depardieuAláírta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kötött írásbeli megállapodást Gérard Depardieu, ő játssza nyáron Napóleon szerepét Kodály Zoltán Háry János című daljátékában – tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-t.

A világsztár a Sophia Loren, Jean Paul Belmondo és Catherine Deneuve munkáját is segítő Anday Marietta közvetítésével egyeztette a részleteket korábban a szegedi menedzsmenttel, és most is együtt érkeztek Magyarországra, hogy véglegesítsék a szerződést – közölték a szervezők.

Gérard Depardieu a találkozón képet kaphatott az előadás koncepciójáról, és úgy tűnt, rögtön egy hullámhosszra kerültek Béres Attila rendezővel – áll a közleményben, amely kitér arra is, hogy a francia színész megkapta a szövegkönyv francia fordítását, később méretet vettek róla a jelmezekhez és megtekintette a terveket is, Tihanyi Ildi fantáziadús ruhái elbűvölték. Az alkotók készülnek az augusztus 1-jei és 2-i fellépésre, amikor az abszurd humort sem nélkülöző darabban Gérard Depardieu a francia császár szerepébe bújhat.

A világsztár partnerei a produkcióban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, a császárné szerepében fellépő Sáfár Mónika, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, a burkus silbakot alakító Szabó Győző és az Örzsét játszó Bordás Barbara lesznek. Napóleon feleségét Bucsi Annamária alakítja majd.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>