Halász szerint Kelemen az egyetlen hiteles jelölt, aki a magyar közösséget képviseli

Az RMDSZ államelnök-jelöltjének egy, az egész ország jövőjére vonatkozó programot kell felmutatni a közelgő választáson is – fogalmazott Halász Ferenc, a Szövetség Temes Megyei Szervezetének elnöke. Bognár Levente Arad megyei RMDSZ-elnök szerint Kelemen Hunor a magyarság szószólója, aki a választást megelőző kampányban is a romániai magyar közösség elvárásait tolmácsolja.halasz.udmr

„A szövetségi elnök az egyetlen hiteles jelölt, aki a magyar közösség hangja az államelnök-választáson is” – hangsúlyozta Halász Ferenc. Kiemelte: Románia első magyar kulturális minisztereként becsülettel és hatékonyan végezte a munkáját, kivívta a román értelmiségiek elismerését. Szót ért a többségi politikusokkal, kiáll a mi ügyeink mellett, továbbá az ország általános problémáira is van megoldása.

Bognár Levente rámutatott, Kelemen Hunor annak a Szövetségnek a jelöltje, amely már 25 éve hitelesen képviseli a romániai magyarság érdekeit. „A magyar államelnök-jelölt kiegyensúlyozott, tapasztalt politikus, aki ismeri a szórványmagyarság kérdését és a tömbmagyarság elvárásait is” – emelte ki az elnök. Elmondta: a Szövetség jelöltje felvállalja a magyar ügyet, közösségünk sajátos gondjainak a megoldását.

Az RMDSZ ma, szeptember 22-én iktatja Bukarestben, a Központi Választási Irodában a Kelemen Hunor államelnök-választáson való indulásához szükséges közel 270 ezer támogatói aláírást.

TemesvariHirek.ro

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>