Harminc százalékkal nőtt a romániai repülőterek utasforgalma az első negyedévben

Az első negyedévben 30 százalékkal nőtt a repülőterek utasforgalma a tavalyi azonos időszakhoz képest – derült ki a romániai repülőterek egyesületének kimutatásából.

A január-március közötti időszakban a romániai légikikötők több mint 4 millió utast fogadtak. A repülővel utazók csaknem kétharmada, 2,6 millió utas a bukaresti Otopeni Henri Coanda nemzetközi repülőteret vette igénybe, ami 21 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – írta a Ziarul Financiar című gazdasági napilap kedden.aeroport-int-timisoara-tv
A Romániában legforgalmasabbnak számító bukaresti repülőtérnek tavaly csaknem 11 millió utasa volt. Ugyanakkor a vidéki repülőterek utasforgalma gyorsabb ütemben nőtt, mint a bukarestié. A legnagyobb bővülést a Temesvári Traian Vuia Nemzetközi Repülőtér esetében tapasztalták, ahol 70 százalékkal több, 355 ezer utast szállítottak az onnan induló és oda érkező járatok.

A második legtöbb utast kiszolgáló repülőteret, a kolozsvárit 517 ezren vették igénybe, ami 60 százalékos növekedést jelent a tavalyi első negyedévhez képest.

Romániában 17 repülőtér van, közülük 15 működik. Tavaly 16,4 millió utasuk volt a romániai repülőtereknek.

temesvarihirek.ro/MTI

Vélemények

facebook kommentek