Húszmilliomodik romániai utasát ünnepelte a Wizz Air

Húszmilliomodik romániai utasát ünnepelte a Wizz Air diszkont légi társaság, amely 2007-ben lépett be erre a piacra – jelentette be csütörtökön Bukarestben a társaság. Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője közölte, hogy a húszmilliós szám történelmi jelentőségű, hiszen a társaság annyi utast szállított, ahány lakosa van az országnak.wizz aircraft

Románia a második legnagyobb ország azon piacok közül, ahol a Wizz Airnek telephelyei vannak. Romániában Bukarest, Craiova, Temesvár, Kolozsvár és Marosvásárhely városokban üzemeltetnek telephelyet.

A szóvivő közölte, hogy tavaly 3,9 millió utast szállítottak a Romániát érintő járataikon, ami csaknem 20 százalékos növekedést jelent a tavalyelőtti évhez képest. Júniusban csaknem 31 százalékos piaci részesedéssel rendelkeztek, így megelőzték a Tarom román állami légi társaságot, amely csaknem 22 százalékos szeletet tud magáénak a román piacból. Harmadik helyen a Blue Air diszkont légi társaság áll mintegy 12 százalékos részesedéssel.

A Wizz Airnek a legtöbb utasa Romániában Bukarestből van, ezért népszerűsíteni akarják Olaszországban és Nagy Britanniában a román fővárost turisztikai és üzleti célpontként.

TemesvariHirek.ro
MTI

Vélemények

facebook kommentek