Intenzív forgalom várható a Nagylak 2 (Csanádpalota) határátkelőnél

Az ünnepek közeledtével folyamatosan intenzív forgalom várható a röszkei és a csanádpalotai határátkelőnél egészen január közepéig – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Huber Krisztián közölte, karácsonyig várhatóan a kilépő forgalom növekszik meg a két autópálya-határátkelőhelyen, míg az ünnep után mindkét irányban jelentős torlódások alakulhatnak ki. Röszkén a pravoszláv karácsonyt követően, január 7-től a határátkelőhely belépőn oldalán alakulhatnak ki sorok egészen január 20-ig.

A rendőrség arra törekszik, hogy a forgalom a lehetőleg zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében a szolgálatot úgy szervezik, hogy az átkelő mindkét irányban teljes kapacitással működhessen. Amennyiben a röszkei autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán mégis torlódás alakul ki, a forgalmat Tompa felé terelik az M5-ös autópálya 173-as kilométerénél – tudatta a főhadnagy.

A folyamatosan nyitva tartó tompai határátkelőhely mellett az utazók igénybe vehetik a röszkei, valamint a tiszaszigeti és az ásotthalmi átkelőhelyet, ez utóbbiak 7 és 19 óra között működnek – tette hozzá.

A Románia irányába az utazók elhagyhatják az országot a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, torlódás esetén Nagylaknál és Kiszombornál is – közölte a szóvivő.

A főhadnagy azt tanácsolta az autósoknak, indulás előtt az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódjanak a rendőrség honlapjáról (police.hu) vagy a RUTIN mobilalkalmazása segítségével.

MTI

Vélemények

facebook kommentek