Itt nyert négy arany- és két ezüstérmet a temesvári magyar színház

Egy sikeres évadzáró után a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház június 21-én, a kecskeméti Színészolimpián aratott újabb, bár egészen más jellegű sikereket. Az évente megrendezésre kerülő „kulturális sporteseményen” magyarországi és magyar nyelvű színházi csapatok mérik össze, ezúttal nem színpadi, hanem fizikai erőnlétüket. Olimpia Temesvar

Az OlimpiART néven futó rendezvénysorozat célja, hogy nem csak a különböző társulatok, de a nézők is egészen más élethelyzetben ismerhessék meg kedvenc művészeiket, kollégáikat.

A tíz fős „temesvári válogatott” asztaliteniszben, atlétikában, labdarúgásban és kosárlabdában nevezett, majd négy arany- és két ezüstéremmel tért haza.

Magyari Etelka, színésznő, akit a 2013/2014-es évadban Maureenként (Leenane szépe, r.. Upor László) és Nawalként (Futótűz, r.: Radu-AlexandruNica) láthatott a temesvári közönség, ezúttal női asztaliteniszben ért el első helyezést, míg Benedek Levente, grafikus egy jól kiérdemelt második helyezést ért el a 28-34 évesek kategóriájában. Balázs Attila, színművész, a temesvári színház igazgatója 800 és 3000 méteres síkfutásban kapott aranyérmet, Adrian Borugă, a színház főkönyvelője pedig távugrásban és 100 méteres futásban egy ezüsttel és egy arannyal bővítette a „válogatott” kiváló eredményeit.

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>