Jogerősen lezárták a Ponta plágium-ügyét – Nézd meg milyen döntést hoztak

ponta victorJogerősen lezárta a legfelső bíróság hétfőn Victor Ponta miniszterelnök plágium-ügyét, elutasítva az őt feljelentő ellenzéki politikusoknak az ügyészségi határozat ellen emelt fellebbezését. A szociáldemokrata kormányfőt Mihail Neamtu, Adrian Papahagi és Augustin Ofiteru, a jobbközép Igaz Románia Szövetség politikusai panaszolták be 2012-ben az ügyészségen, azt állítva, hogy egy a nemzetközi jogról szóló, doktori dolgozatára épülő könyvének több mint egy harmadát más szerzők munkáiból másolta, megsértve a szerzői jogot.

A legfőbb ügyészség a román szerzői jogvédő hivatal (ORDA) szakvéleménye alapján tavaly bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást: a döntés elleni fellebbezést bírálta el hétfőn a legfelső bíróság.

A Nature című brit tudományos hetilap 2012 júniusában azt állította, hogy Ponta doktori disszertációjának több mint a fele plágium, a miniszterelnök azonban ezt nem ismerte el, és nem volt hajlandó lemondani tisztségéről.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>