Két temesvári magyar értelmiségi kapta meg a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét

szabo ferenc rmdszVasárnap este, a temesvári Civil Napok nevű rendezvény keretén belül, Magyarország kolozsvári főkonzulja, Mile Lajos jelenlétében került sor Bodó Barna és Szabó Ferenc állami kitüntetésének átadására.

Bodó Barna egykori Temes megyei tanácsos és RMDSZ-es szenátor-jelölt,  a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Természettudományi és Művészeti Karának docense, a Kisebbségi Szórványkutató Központ tudományos vezetője, a Szórvány Alapítvány alapító elnöke a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült.

Szabó Ferenc, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceum tanítója a Bokréta néptánccsoport megalakításáért, amellyel aktívan részt vesz a térség kulturális életében, s amely együttesben közel háromszáz gyermeket és fiatalt tanított hangszeres zenére a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült. 2008 és 2012 között Szabó Ferenc temesvári helyi tanácsos volt, majd ugyancsak az RMDSZ színeiben harcba szállt a megyeszékhely polgármesteri székéért is.

Az átadó ünnepségre a Temesvári Diákházban, a Temes Megyei Civil Tanács által rendezett Civil Napok rendezvényét került sor.szabo ferenc temesvar

Forrás: TemesváriHírek.ro
Facebook-fotók

Vélemények

facebook kommentek