KIÁLLOK ÉRTED – A K.V. Társulat előadása Temesváron

Folytatja vendégelőadás programját a temesvári magyar színház. Májusban a budapesti K.V. Társulat nagysikerű előadása, a Kiállok érted kerül bemutatásra a Stúdióban. Az előadás három, tinédzserkorú lány történetén keresztül mesél modern társadalmunk egyik legmegrázóbb jelenségéről, a gyerekprostitúcióról.

Kitty és Sunny vonaton utazik Nyíregyházáról Budapestre. Az a tervük, hogy továbbmennek Hollandiába. Sunny épp most szökött egy gyermekotthonból. Kitty mesél neki Marlenkáról, a cigánylányról, akit jól megszorongatott az ördög, igencsak átvert a táltos paripán érkező szerelmes herceg, és a végén menekülnie kellett a varázsló kertjéből. Ahogy a vonat halad, úgy mosódik el mese és valóság határa. Kitty, Sunny és Marlenka története a színpadon találkozik, meséjük-valóságuk szegénységről, kiszolgáltatottságról, szeretethiányról és sorsszerűségről beszél – és talán ad némi reményt.kiallokerted

Az előadás és a hozzá kapcsolódó feldolgozó program elsősorban a prostituálttá válás és emberkereskedelem veszélyének kitett fiatalok lehetőségeit, és az áldozattá válás folyamatát vizsgálja. A mesék és metaforák nyelvén vezet be minket egy olyan világba, melyet legtöbben csak a tv-nk képernyőjéről és az interneten keringő rémhírekből ismerünk. Holott nagyon is része a mindennapjainknak.

Az előadásra május 3-án, este 7 órától kerül sor a Stúdióban. A produkció megtekintése és az azt követő beszélgetés 14 éven felüli nézőink számára ajánlott.

TemesvariHirek.ro

Vélemények

facebook kommentek