Közeledik a XI. Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra

Közeledik a Marosvásárhelyi Erdélyi Kárpát-Egyesület által szervezett Teleki Samu Emlék- és Teljesítménytúra, melynek kiindulópontja a Görgényi-havasok lábánál fekvő Görgényüvegcsűr. Fő célja a környék túraútvonalainak, természeti szépségeinek, a híres Afrika-kutató emlékhelyeinek megismertetése és a sportszerű természetjárás népszerűsítése. A verseny egyaránt szól minden természetet szerető, túrázást, bringázást kedvelő érdeklődőhöz, úgy a fiatal, mint az idős korosztályhoz.

A túra a Görgényi-havasok egyik legszebb részén halad végig: Szászpad, Jód-mező, Széles-tető, Moica mező, Belcsu mező stb, nagyon szép kilátást biztosítva a vidékre és a Kelemen-havasokra is. A résztvevők négy különböző hosszúságú szakasz között választhatnak: 10, 20, 40 és 60 km-es túrák, valamint idén a gyalogos túrák mellett egy biciklis útvonalat is indítunk 55 km-es távon.tura turista

Szeptember 23-án, szombat reggel 7 órakor autóbusz indul Marosvásárhelyről Üvegcsűrre, ami este 7 órakor tér vissza a városba. A buszon való helyfoglalásért hívják a 0740-157835 telefonszámot.

Bővebb információk a túra honlapján (http://ekemvh.ro/rendezvenyeink/teleki-tura), a facebook esemény (https://www.facebook.com/events/2340892309469955) oldalán kaphatók.

temesvarihirek.ro

Vélemények

facebook kommentek