Lehet Más a Politika: sokat nyert Magyarország a pályázat visszavonásával

Az LMP szerint az olimpiai pályázat visszavonásával sokat nyert Magyarország, de elfogadhatatlan, hogy a Fidesz semmibe vette az emberek véleményét, és 266 ezer ember egybehangzó akarata ellenére sem hajlandó kiírni a népszavazást.

Csárdi Antal, az ellenzéki párt fővárosi közgyűlési képviselője ezt arra reagálva közölte szerda este az MTI-vel, hogy a kormány határozatot hozott: javaslatot tesz a fővárosi önkormányzatnak, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak a 2024. évi budapesti olimpia és paralimpia megrendezésére irányuló pályázat visszavonására.
Az LMP közleményében kifejtette: sokadszorra bizonyosodott be, hogy a kormánypárt kizárólag saját kampányeszközeként tekint a népszavazásra.

Az LMP határozott álláspontja szerint, a Fidesznek nincs joga kisajátítani ezt az intézményt, mert a népszavazás a népé és nem a kormányé – tudatta.
Közölte továbbá: a pályázat visszavonása ellenére a kormánynak az utolsó fillérig el kell számolnia a pályázatra eddig elköltött pénzekkel, és viselnie kell annak a felelősségét, hogy “tízmillárdokat szórtak ki fölöslegesen az ablakon”.
Az LMP jelezte: a párt egyedüliként mondott nemet a Fővárosi Közgyűlésben az olimpiarendezésre már a kezdetekkor, és folyamatosan azon az állásponton volt, hogy Magyarországon először inkább az egészségügyre, az oktatásra, a bérekre és a vidék felzárkóztatására kellene ezermillárdokat költeni.

MTI

Vélemények

facebook kommentek