Lezárult a Temesvári Sörgyár (Timișoreana) felvásárlása

Lezárult a SABMiller egykori közép- és kelet-európai vállalatainak, köztük a temesvári sörgyár, vagy a pilzeni sörgyárnak a felvásárlása, az új tulajdonos a japán Asahi Group Holdings. A vállalkozások és márkák felvásárlását – beleértve a csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és a romániai vállalatait és márkáit, valamint más kapcsolódó eszközöket, mint az export vállalatok az európai piacon és Dél-Koreában – tavaly decemberben jelentette be a társaság. Április 1-jétől az új vállalat neve Asahi Breweries Europe Ltd (ABEL), regionális székhelye Csehországban, Prágában lesz.Festivalul Berii Timisoreana
Az Európai Bizottság a SABMiller kelet-közép-európai érdekeltségeinek az értékesítését szabta meg az AB Inbev és a SABMiller söripari konszern fúziója engedélyezéseként feltételeként.

A japán sörgyártó 7,3 milliárd eurót fizetett a SABMiller söripari konszern számos cseh (Pilsner Urquell, Kozel), szlovák, lengyel, magyar (Dreher, Arany Ászok, Kőbányai) és román (Timișoreana, Ciucaș. Ursus) márkát magában foglaló termékportfóliójáért.

MTI/temesvarihirek.ro
Constantin Duma-fotó

Vélemények

facebook kommentek