Ma kezdődik a Budapesti Halfesztivál

halakMa kezdődik a Budapesti Halfesztivál, amelyen élőhal bemutatóval, élményhorgászattal, halászléfőző versennyel, több száz magyar és nemzetközi halétellel várják a látogatókat vasárnapig a Nemzeti Múzeum kertjében.

A fesztivál látogatói a közkedvelt halfajtákon kívül számos kevésbé ismert példányt is kóstolhatnak, és olyan különlegességekkel is megismerkedhetnek, mint a halkolbász, a halszalámi, az aszalt gyümölcsökkel töltött vagy grillezett, filézett halak.
A gyerekek hal formájú édességet készíthetnek a csokoládé múzeum kihelyezett programján, a Tropicarium óriás akváriumában pedig testközelből ismerhetik meg az élő vízi állatokat.

A kiállítótérben Magyarország halfajtáival lehet közelebbről megismerkedni, valamint Herman Ottóról, az idén 100 éve elhunyt polihisztorról is megemlékeznek.
A gasztronómiai programok hagyományos részeként főzőversenyt rendeznek, emellett a látogatók 2014 legjobb halételére is szavazhatnak.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>