Magyarországi bajnokságban szerepel egy Temes megyei kézilabdacsapat

A Csongrád megyei bajnokságban indul a romániai Nagyszentmiklós (Sannicolau Mare) férfi kézilabdacsapata, hogy ne kelljen minden meccsért több száz kilométert utaznia. A Gazeta Sporturilor sportlap kedden internetes oldalán közölte, hogy a nagyszentmiklósi Unirea számára a takarékossági szempontok fontosabbak voltak, mint az, hogy Romániában a második ligában játszhatott, miközben Magyarországon a megyei bajnokság a negyedik osztálynak felel meg. A cikkíró megjegyzi: a Temes megyei Nagyszentmiklós Románia legnyugatibb városa, 12 ezres lakossága pedig több mint 80 százalékban román, a magyar kisebbség aránya alig 8 százalékra tehető.kezilabda

Tiberiu Muntean, a klub menedzsere kifejtette: az önkormányzat által finanszírozott csapatra a román második ligában 400-500 kilométeres utazások vártak például Pitestig vagy Brassóig, míg a magyar megyei bajnokságban egyetlen meccsért sem kell 100 kilométernél messzebb utazniuk.

A nagyszentmiklósi kézisek vasárnap játszották első meccsüket, amikor hazai pályán 47-25-ös győzelmet arattak az FKSE Algyő II felett. Muntean szerint csak az a gond, hogy az együttes Magyarországon nem kerülhet felsőbb osztályba, akkor sem, ha az élen végez a megyei bajnokságban. Ezt azonban a lap szerint a Csongrád megyei szövetség elnöke cáfolta.

A menedzser elmondta: egyik ország szövetsége sem lelkesedett azért, hogy a nagyszentmiklósiak egy magyarországi megyei bajnokságba kérték át magukat, de szerencsére nem volt szükség a jóváhagyásukra, mivel az “átigazolásról” regionális szinten született döntés.

TemesvariHirek.ro
MTI

Vélemények

facebook kommentek