Már harmadik alkalommal szervezték meg a Hagyományok napját Temesváron

„Harmadik alkalommal szervezzük meg a Hagyományok napját Temesváron és az idei alkalom azért különleges, mert idén már nem csak a magyar hagyományokkal ismerkedhetnek meg az ide látogatók, hanem más nemzeti kisebbségek kultúráját is megtapasztalhatják” – mondta Molnár Zsolt parlamenti képviselő, az RMDSZ temesvári polgármester-jelöltje szombaton, május 28-án Temesváron, a Bartók Béla Elméleti Líceum udvarán szervezett III. Hagyományok Napján. A Bánsági Közösségért Egyesület által 2014-ben elindított rendezvény célja felmutatni és népszerűsíteni a magyar hagyományos értékeket a bánsági szórványközösségben.a hagyomany

A rendezvényen jelen volt Molnár András és Fazakas Csaba, a Temes megyei RMDSZ megyei tanácsi jelöltjei, illetve Farkas Imre és Horváth Rémusz, a Temes megyei RMDSZ temesvári helyi tanácsi jelöltjei is.

Molnár Zsolt parlamenti képviselő, az RMDSZ temesvári polgármester-jelöltje és Farkas Imre, az RMDSZ temesvári tanácsosi listájának első helyezettje részt vettek vasárnap, május 29-én a Temesvári Falumúzeumban a Temes megyei tanács által szervezett Kisebbségek Fesztiválján. A rendezvényen a magyar kisebbséget az újszentesi Butykos néptánccsoport képviselte. „A hagyományok ápolása szerves része közösségünk megmaradásának, hiszen a gyökereink felelevenítése, a kultúránk felmutatása által tudunk magyarnak maradni a szórványban” – mondta Molnár Zsolt a rendezvényen.

Vélemények

facebook kommentek