Megnyitották a nagylaki autópálya egyik szakaszát, de határátkelőre még várni kell

Megnyitották Romániában az Arad-Nagylak autópálya egyik szaMegnyitották pénteken a forgalom előtt Romániában az Arad-Nagylak autópálya egyik szakaszát – közölték pénteken román hírügynökségek. A romániai hatóságok 28 kilométer hosszú autópályarészt nyitottak meg, amely Nagylaktól halad Aradig. Ez a szakasz két részre van osztva, eddig elkészült a Nagylak és Pécska (Pecica) közötti 22 kilométer, valamint további 6 kilométer a Pécska és Arad közötti szakaszból. A hátramaradt 10 kilométer autópályát a tervek szerint 2015 júniusig fejezik be.

A forgalomnak átadott részen a munkálatok még nem értek véget teljes mértékben. Románia irányából a román-magyar határ felé a teherautóknak tilos közlekedniük, ezek a járművek csak a Magyarország felőli irányból használhatják az autópályát.

A most átadott út még nem éri el a határt, mert a magyar oldalon nem fejeződtek be a munkálatok, és határátkelő sem épült. Az eredeti tervek szerint ez utóbbira nem is lett volna szükség, mert Romániának már 2011-ben csatlakoznia kellett volna a schengeni övezethez, de ez nem történt meg, és egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor lehet számítani erre.

A Hotnews.ro hírportál szerint a határátkelőt azt követően építik meg, amikor Magyarországon elkészül a Makó és a magyar-román határ közötti szakasz, amelyet a magyar hatóságok tervei szerint 2015-ben fejeznek be.Megnyitották Romániában az Arad-Nagylak autópálya egyik sza

MTI

Vélemények

facebook kommentek