Megvan a 10. Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó (TESZT) programja

 Tizedik kiadásához érkezett a TESZT, a Temesvári Eurorégiós Színházi Találkozó, amelyet május 20. és 28-a között szervez meg a Csiky Gergely Állami Magyar Színház. A fesztivál 2008-ban jött létre azzal a céllal, hogy évről évre párbeszédet kezdeményezzen a hármashatár régiójának színházi alkotóival, akik a TESZT keretében megismerhetik egymás munkáit és lehetőséget kapnak a közös alkotásra. Mivel több művész és társulatévről évre visszajár Temesvárra, a TESZT az évek során az alkotók és a fesztiválközönség folyamatos közös gondolkodásának helyszínévé vált.

 TESZT 2017 plak__tAz Európa Kulturális Főváros 2021 programsorozatra készülve, az előző évekhez képest idén nemcsak a szűken értelmezett régióból, hanem Európa távolabbi pontjaiból is érkeznek Temesvárra előadások: összesen tizenhat országból harminc produkciót láthat a közönség. Mivel a TESZT nemzetiségtől és kortól függetlenül minden temesvári nézőt meg kíván szólítani, a meghívott előadások formátuma és jellege is rendkívül széles palettát kínál. Személyes hangvételű egynézős, helyspecifikus előadásoktól szóló performanszokon át a klasszikus formátumú stúdió- és nagyszínpadi előadásokig, dokumentarista előadásoktól és multimédiás performanszoktól szabadtéri táncelőadásig és koncertig – a gazdag kínálatból bárki kedvére válogathat. A bő egy hét alatt a fesztiválozók belakhatják a várost, kipróbálhatják, milyen vízibiciklit pedálozni egy performanszművésszel a Begán, utazhatnak térben és időben, számot vethetnek azzal, hogy milyen tartozásaik vannak és meghallgathatják egy világhírű performer koncertjét. A találkozó tizedik kiadásán a szervezők változatlanul fontosnak érzik felmutatni a legfontosabb társadalmi kérdéseket, ugyanakkor kiemelt szerepet kap a leltározás, az összegzés gesztusa. Hasonlóképpen a programban megjelenő előadások nagy része foglalkozik az emlékezéssel, a múlt, jelen, jövő hármasával, visszatérő elem az önreflexió, az alkotók vallomásai önmagukról, munkájukról.

A fesztivál nyitóeseménye rendhagyó módon egy ingyenes, nagyszabású szabadtéri előadás lesz. A budapesti Forte Társulat Concerto / 5. vonósnégyes című táncszínházi produkciója a Rózsaparkban kerül bemutatásra május 20-án. Az előadást Horváth Csaba koreográfus jegyzi, aki visszatérő vendége a fesztiválnak. A huszadik század egyik legjelentősebb zeneszerzőjének, Bartók Bélának két művét a GyőriFilharmonikus Zenekar és a kolozsvári Arcadia vonósnégyes előadásában hallhatják a nézők, így a bánságban született, majd Amerikába emigrált Bartók Béla művei nemzetközi együttműködés keretében csendülnek fel.

Szintén különleges eseménynek ígérkezik a fesztivál második napján a Csiky Gergely Állami MagyarSzínház bemutatója, az EXIT, amely az aradi és a zombori nemzeti színházakkal együttműködésben jön létre. Az előadás alkotói román, szerb, magyar nemzetiségű színészek, rendezője Schilling Árpád, aki tavaly A harag napja című előadásával volt jelen a TESZT-en. A projekt folytatása a színház korábbi kezdeményezéseinek, amelyben a régión belüli szakmai kapcsolatok továbbépítésére és a határon átívelő együttműködésekre helyeződik a hangsúly. A házigazda temesvári színház Kokan Mladenović rendezte Shakespeare, Sonett 66 előadása is látható lesz a fesztiválon, a Zombori Nemzeti Színház pedig a bemutatót követő napon a Gogoland című előadást játssza a fesztiválon Urbán András rendezésében, aki szintén visszatérő vendége a TESZT-nek.

A meghívottak között olyan rendezők és előadók jelennek meg, akik különböző műfajokban dolgozva, sajátos esztétikát képviselve a legjelentősebb alkotók közé tartoznak. Spanyolországból érkezik az Agrupación Señor SerranoBirdie című multimédiás performansza, amely egy ikonikus fotódokumentum létrejöttének körülményeit és kontextusát gondolja tovább. Gianina CărbunariuArtists Talk című előadása ugyan nem klasszikus értelemben vett dokumentarista színház, de izgalmas helyzetkép arról, hogy hogyan beszélünk művészetről, művészekről és alkotásokról. Libanoni-német közreműködésben jött létre Rabih MrouéFelhőn lovagolok című előadása, amely a személyes és politikus lenyűgöző ötvözete. A főszereplő Mroué bátyja, Yasser, aki saját élettörténete alapján teremti meg Libanon politikai alakulásának szubjektív képét. Szintén a tények és a fikció határmezsgyéjén mozog a belgrádi BITEF Szabadság: a legdrágább kapitalista szó című előadása, Maja Pelević és Olga Dimitrijević rendezésében. Az előadás, amelyet az alkotók Észak-Koreába, a világ legelszigeteltebb országába tett kutatói utazása ihletett, azt vizsgáltja, hogy hogyan beszélhetünk egy, a mi kulturális és politikai kódrendszerünkön kívül eső országról – ha egyáltalán képesek vagyunk beszélni róla. Sarah Vanhee belga performer előadása, a Feledés szintén kapcsolódik a fesztivál fő témáihoz. Performanszában egy évnyi valós és virtuális szemetet halmozott fel, hogy egyetlen előadásba gyűjtse őket. Giuseppe Chico és Barbara Matijević Forecasting című előadása a YouTube-on fellelhető amatőr videókat veszi alapul. Matijević a színpadon mozog a laptoppal, testét pedig folytatás nélküli meghosszabbításként igazítja a kétdimenziós videóképek világához. Hajdu Szabolcs is vissztérő vendége lesz a TESZT-nek, korábbi munkái, a Békeidő ésaz Ernelláék Farkaséknál az előző évek izgalmas színfoltja volt a találkozónak, a A Kálmán-naparról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni. A magyar mozgásszínház egy jeles képviselője, Hód Adrienn koreográfus is bemutatkozik Temesváron. A Grace című előadásában az alkotó által precízen vezetett helyzetek csillogó, absztrakt revüként jelennek meg. A tavalyi TESZT-en nagy sikerrel bemutatkozó leccei Koreja SzínházKatër i Radës. A hajótörés című kortárs operája a zenén keresztül dolgozza fel a mediterrán térség egyik tragédiáját. Szintén visszatérő vendég az kortárs színház és performanszművészet egyik ikonikus figurája, a bulgáriai koreográfus és performanszművész, Ivo Dimcsev, aki a fesztivál oktatói programjának keretében műhelymunkát tart fiatal előadóművészek számára. Szintén a világhírű performer jegyzi a TESZT záróeseményét, a fesztivál utolsó napján Songs from My Shows címmel ad koncertet a nagyteremben.

A tizedik TESZT-en olyan produkciók is láthatóak lesznek, amelyek már jártak Temesváron: mindkettő rendkívül személyes, ezért külön izgalmas látni, hogy hogyan hatott rájuk az idő. A Béres Márta One Girl Show a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása, amelyet Urbán András rendezett. Béres Márta az elmúlt években több előadásban is szerepelt a fesztiválon. A másik Temesvárra visszatérő előadás az (anti)aging, a romániai táncélet két izgalmas alkotójának, Mădălina Dannak és Mihaela Dancsnak a munkája, amely azzal a céllal jött létre, hogy majd 2041-ben is játsszák majd.

Ugyancsak az emlékezés és a felejtés témáját járja körül a Könnyen elfelejthető dolgok, amelyben Xavier Bobés látható és hallható dolgok, tárgyak és fotók segítségével idézi meg Spanyolország rövid történetét a huszadik század második feléről. Az előadást intim térben, öt néző számára játssza el Bobés, aki – akárcsak egy varázsló vagy médium a szeánszon –, egyszerre mesterkedik múlttal és jövővel. A lengyelországi Margarete is időutazásra hív: a kiindulópontot egy 64 kockás filmtekercs képezi, amelyet Janek Turkowski, az előadás alkotója puszta kíváncsiságból megvásárolt. A Margarete egy családias környezetben és hangulatban játszódó előadás, amelyet egy alkalommal húsz néző tekinthet meg.

A már széles körben ismert alkotók mellett a fiatalabb generációnak is teret biztosít a fesztivál. A TESZT korábbi kiadásainak egyik legfontosabb vendége Tomi Janežič volt, akinek idén két tanítványa is jelen van egy-egy rendezéssel. A madarak tanácskozásaFarid ud Din Attar, 12. századi perzsa költő költeményén alapul, amelyet 1979-ben alkalmazott színpadra Jean-Claude Carrière és Peter Brook. Nina Rajić Kranjac rendezésében hat színészt vonultat fel, akik a nézőkkel együtt indulnak útnak, felfedezni a szöveget az előadás rendje és a megteremtett légkör által, de az út saját magunkon is átvezet. A másik ljubjanai előadás Maruša KinkHárom nővér-rendezése. A csehovi sóvárgást és elvágyódást az idő tematikája mentén körüljáró előadás különleges helyszínen, a színház festőműhelyében lesz látható. Alex Fifea és David Schwartz dokumentarista színházi előadása, a Ti nem láttatok semmit! egy fiatal roma férfi halálának körülményeit dolgozza fel, akit az egyik bukaresti rendőrségen verés közben megöltek. A Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk öt fiatal színész vallomása, az egyetemről, pályakezdésről, önmaguk menedzseléséről, a konfrontálódás lehetőségeiről. Oliver ZahnHelyzet kinyújtott karral című esszéperformansza egy beszennyezett gesztus (művészet)történetéről szól, amelyet napjainkban leginkább csak Hitler-köszöntésként ismernek. Az amszterdami BOG. kísérlet az élet újrarendezésére alkotói az emberi élet általános képét igyekszenek felderíteni és megkísérlik sajátságosan újrarendezni a világot. Lisa VerbelenONE. című szólója négy hangra írott kórusmű, amelyet egyetlen nő énekel el. Az előadás szól az időről, térről, fényről, hangokról, organizmusokról, tárgyakról, emberekről, érzelmekről és gondolatokról.

A TESZT előszeretettel lát vendégül személyes hangvételű előadásokat, az idei meghívottak közül pedig van néhány, amelyen egyszerre csak egy néző vehet részt. Ezek az előadások több napon keresztül zajlanak a város különböző pontjain és előzetes bejelentkezés alapján lehet őket megnézni. Mădălina Dan táncos-koreográfus a The Agency of Touch című performansza egyéni értintésen alapuló ülésekből áll. Az Exposure, Jo Bannon brit performer projektje kísérlet annak megvizsgálására, hogy hogyan nézünk és hogyan néznek bennünket, illetve, hogy lehetséges-e valóban meglátni egymást. Az osztrák SILK FlueggeI will dance you till the end of… című produkciója Silke Grabinger rendezésében hasonló témát jár körül és arra keresi a választ, hogy milyen érzés megállni önmagunkkal szemben, és önmagunkat az én egy másik lehetséges változataként felismerni. A Közös álmok, a portugál Maria Lucia Cruz Correia projektje lebegő szobor, hely, ahol a klímaváltozásról gondolkodhatunk, és ahol feltárhatjuk kérdéseinket az „otthonról”: az előadásban szó esik a klímamenekültek valóságáról, a globális felmelegedésről, az eltűnésről és az áttelepítésről, miközben résztvevő és performer közösen pedáloznak egy vizibiciklin. A brit Harry GilesTartozásaink performansza személyre szabott adósság-tanácsadásra vállalkozik. Ebben a méretes pénzügyi tartozások által hajtott gazdaságban az előadás tragikomikus perspektívát nyújt annak megértésére, hogy mit értünk adósság alatt, és hogy hogyan küzdünk meg már azzal is, hogy egyáltalán szembe merjünk nézni vele.

A fesztivál meghívott előadásait bérleten kívül 30 és 20, illetve kedvezményesen 15 és 10 lejes áron tekinthetik meg az érdeklődők. Az előző évekhez hasonlóan a fesztivál előadásaira jegyek mellett fesztiválbérletek is válthatók: a fesztivál tíz meghívott előadására érvényes TESZT200 bérlet 200 lejbe, míg kedvezményesen a TESZT100 bérlet 100 lejbe kerül. A TESZT5 kedvezményes bérletet diákok, nyugdíjasok és KULT CARD tulajdonosok 60 lejért, felnőttek 100 lejért vásárolhatják meg. A bérlet 5 szabadon választható nagyszínpadi előadás megtekintésére nyújt lehetőséget.

A TESZT előadásairól, illetve a jegyekről, bérletekről a tizedik kiadásra megújult honlapon, a www.teszt.ro weboldalon kaphatnak bővebb tájékoztatást. További naprakész tartalmakért kérjük, kövessék a fesztivál Facebook-oldalát a www.facebook.com/teszt.ro címen.

TEMESVÁRI EURORÉGIÓS SZÍNHÁZI TALÁLKOZÓ – 2017

2017. MÁJUS 20., szombat
21:00, Rózsapark
Forte Társulat, Budapest / Ördögkatlan Fesztivál / CAFé Budapest / Nemzeti Táncszínház, Budapest (HU)
Concerto / 5. vonósnégyes
Koreográfus: Horváth Csaba

2017. MÁJUS 21., vasárnap
20:00, Nagyterem
Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár / Ioan Slavici Klasszikus Színház, Arad / Zombori Nemzeti Színház, Zombor (RO, SRB)
EXIT
Rendezte: Schilling Árpád

2017. MÁJUS 22., hétfő
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00;  16:30, Temesvár Hotel
SILK Fluegge, Linz (AT)
I will dance you till the end of…
Rendezte: Silke Grabinger

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Béga csatorna, Flora kikötő
Maria Lucia Cruz Correia (PT, BE)
Közös álmok
Rendezte: Maria Lucia Cruz Correia

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Calina Galéria
Mădălina Dan / Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz, Berlin (RO, DE)
The Agency of Touch
Alkotó: Mădălina Dan

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

16:00, Festőműhely
Margareta Schwarzwald Intézet, Ljubljana (SLO)
Három nővér
Rendezte: Maruša Kink

19:00, Katonai Tiszti Kör, előadóterem
Agrupación Señor Serrano (ES)
Birdie
Rendezte: Agrupación Señor Serrano

21:00, Nagyterem
Zombori Nemzeti Színház (SRB)
Gogoland
Rendezte: Urbán András

2017. MÁJUS 23., kedd
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00;  16:30, Temesvár Hotel
SILK Fluegge, Linz (AT)
I will dance you till the end of…
Rendezte: Silke Grabinger

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Béga csatorna, Flora kikötő
Maria Lucia Cruz Correia (PT, BE)
Közös álmok
Rendezte: Maria Lucia Cruz Correia

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Calina Galéria
Mădălina Dan / Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz, Berlin (RO, DE)
The Agency of Touch
Alkotó: Mădălina Dan

12:00; 15:00, Excelsior Art Kiadó
Xavier Bobés (ES)
Könnyen elfelejthető dolgok
Rendezte: Xavier Bobés

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

14:00, Temes Megyei Könyvtár
Janek Turkowski (PL)
Margarete
Kitalálta: Janek Turkowski

17:00, Katonai Tiszti Kör, előadóterem
BITEF, Belgrád (SRB)
Szabadság: a legdrágább kapitalista szó
Rendezte: Maja Pelević és Olga Dimitrijević

19:00, Nagyterem
ARCUB – Kulturális Központ, Bukarest / Piese Refractare Egyesület (RO)
Artists Talk
Rendezte: Gianina Cărbunariu

22:00, Stúdió
MACAZ – Coop Színház, Bukarest (RO)
Ti nem láttatok semmit!
Rendezte: David Schwartz

2017. MÁJUS 24., szerda
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00;  16:30, Temesvár Hotel
SILK Fluegge, Linz (AT)
I will dance you till the end of…
Rendezte: Silke Grabinger

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Béga csatorna, Flora kikötő
Maria Lucia Cruz Correia (PT, BE)
Közös álmok
Rendezte: Maria Lucia Cruz Correia

12:00; 15:00, Excelsior Art Kiadó
Xavier Bobés (ES)
Könnyen elfelejthető dolgok
Rendezte: Xavier Bobés

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

14:00, Temes Megyei Könyvtár
Janek Turkowski (PL)
Margarete
Kitalálta: Janek Turkowski

17:00, Nagyterem
Sarah Vanhee / CAMPO, Gent (BE)
Feledés
Koncepció: Sarah Vanhee

20:00, Katonai Tiszti Kör, előadóterem
HODWORKS, Budapest (HU)
Grace
Koreográfia: Hód Adrienn

22:00, Stúdió
E-motional Bodies & Cities – Gabriela Tudor Alapítvány, Bukarest / Bukaresti Nemzeti Táncközpont (RO)
(anti)aging
Koncepció: Mihaela Dancs és Mădălina Dan

2017. MÁJUS 25., csütörtök
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00;  16:30, Temesvár Hotel
SILK Fluegge, Linz (AT)
I will dance you till the end of…
Rendezte: Silke Grabinger

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Béga csatorna, Flora kikötő
Maria Lucia Cruz Correia (PT, BE)
Közös álmok
Rendezte: Maria Lucia Cruz Correia

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Calina Galéria
Mădălina Dan / Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz, Berlin (RO, DE)
The Agency of Touch
Alkotó: Mădălina Dan

12:00; 15:00, Excelsior Art Kiadó
Xavier Bobés (ES)
Könnyen elfelejthető dolgok
Rendezte: Xavier Bobés

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

14:00, Temes Megyei Könyvtár
Janek Turkowski (PL)
Margarete
Kitalálta: Janek Turkowski

17:00, Katonai Tiszti Kör, előadóterem
BOG., Amszterdam (NL)
BOG. kísérlet az élet újrarendezésére
Rendezte: BOG.

20:00, Nagyterem
Rabih Mroué (LB, DE)
Felhőn lovagolok
Rendezte: Rabih Mroué

22:00, Stúdió
Kosztolányi Dezső Színház, Szabadka (SRB)
Béres Márta One Girl Show
Rendezte: Urbán András

2017. MÁJUS 26., péntek
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Temesvár Hotel
SILK Fluegge, Linz (AT)
I will dance you till the end of…
Rendezte: Silke Grabinger

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Béga csatorna, Flora kikötő
Maria Lucia Cruz Correia (PT, BE)
Közös álmok
Rendezte: Maria Lucia Cruz Correia

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Calina Galéria
Mădălina Dan / Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz, Berlin (RO, DE)
The Agency of Touch
Alkotó: Mădălina Dan

12:00; 15:00, Excelsior Art Kiadó
Xavier Bobés (ES)
Könnyen elfelejthető dolgok
Rendezte: Xavier Bobés

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

14:00, Temes Megyei Könyvtár
Janek Turkowski (PL)
Margarete
Kitalálta: Janek Turkowski

17:00, Nagyterem
Látókép Ensemble, Budapest (HU)
Kálmán-nap
Rendezte: Hajdu Szabolcs

19:00, Katonai Tiszti Kör, előadóterem
1er STRATAGÈME, Zágráb/Párizs (HR, FR)
Forecasting
Rendezte: Giuseppe Chico és Barbara Matijević

21:00, Stúdió
Lisa Verbelen / BOG., Amszterdam (NL)
ONE.
Koncepció: Lisa Verbelen

2017. MÁJUS 27., szombat
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00;  16:30, Temesvár Hotel
SILK Fluegge, Linz (AT)
I will dance you till the end of…
Rendezte: Silke Grabinger

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Béga csatorna, Flora kikötő
Maria Lucia Cruz Correia (PT, BE)
Közös álmok
Rendezte: Maria Lucia Cruz Correia

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Calina Galéria
Mădălina Dan / Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz, Berlin (RO, DE)
The Agency of Touch
Alkotó: Mădălina Dan

12:00; 15:00, Excelsior Art Kiadó
Xavier Bobés (ES)
Könnyen elfelejthető dolgok
Rendezte: Xavier Bobés

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

17:00, Katonai Tiszti Kör, előadóterem
Oliver Zahn / HAUPTAKTION (DE)
Helyzet kinyújtott karral
Rendezte: Oliver Zahn

19:00, Nagyterem
Koreja Színház, Lecce (ITA)
Katër i Radës. A hajótörés
Rendezte: Salvatore Tramacere

22:00, Nagyterem
Glej Színház, Ljubljana / Színház-, Rádió-, Televízió- és Filmművészeti Egyetem, Ljubljana (SLO)
A madarak tanácskozása
Rendezte: Nina Rajić Kranjac

2017. MÁJUS 28., vasárnap
12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Calina Galéria
Mădălina Dan / Hochschulübergreifendes Zentrum Tanz, Berlin (RO, DE)
The Agency of Touch
Alkotó: Mădălina Dan

12:00; 15:00, Excelsior Art Kiadó
Xavier Bobés (ES)
Könnyen elfelejthető dolgok
Rendezte: Xavier Bobés

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30, Scârț Loc Lejer
Jo Bannon (UK)
Exposure
Alkotó: Jo Bannon

12:00; 12:30; 13:00; 13:30; 14:00; 14:30; 15:00; 15:30; 16:00, Cuib d’Arte
Harry Giles (UK)
Tartozásaink
Rendezte: Harry Giles

17:00, Stúdió
Füge Produkció, Budapest / Trafó Kortárs Művészetek Háza, Budapest (HU)
Miközben ezt a címet olvassák, mi magukról beszélünk
Rendezte: Kelemen Kristóf

19:00, Nagyterem
Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár (RO)
Shakespeare, Sonett 66
Rendezte: Kokan Mladenović

22:00, Nagyterem
Ivo Dimcsev (BG)
Songs from My Shows
Előadja: Ivo Dimcsev

temesvarihirek.ro

 

 

Vélemények

facebook kommentek