Mikulás-futás a Vajdaságban is!

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érint határokon túli helyszíneket a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozat, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István. December elején a vajdasági Magyarkanizsán és környékén, Orom, Tóthfalu, Oromhegyes és Tölgyes településekre látogat el a hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet.
Országos Mikulás Fesztivál
Martonoson ünnepi program keretén belül, majd Horgoson az óvodánál lesz futás, s a szabadkai kórház gyermekeit is megajándékozza. A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, élménybeszámolók, beszélgetés a sportolás fontosságáról. Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat megunt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítják a Mikulás-futás szervezői – az adományokat a szegényebb sorsú gyerekek kapják ajándékul.

A program Magyarországon folytatódik karácsonyig, főként a Dunaújváros környéki iskolák és óvodák bevonásával.

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére – a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral.

MTI

Vélemények

facebook kommentek