Mozgalmas szezont kezd a Tusnad Cycling Team

A parakerékpárosok világbajnokságán, a hollandiai Apeldoornban képviseli Romániát a Tusnad Cycling Team (TCT) csapata március 26–29. között. Novák Károly Eduárd csapatvezető további két csapattaggal, Tãmârjan Róberttel és Oláh Attilával vesz részt a megmérettetésen.

A világhírû Omnisport versenypályára többek között Csehország, Spanyolország, Argentína, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok képviselőit várják, akik kiváló eredményeket értek el a parakerékpáros megmérettetéseken. Novák Károly Eduárd bizakodó, és a dobogó legfelső fokáért versenyzik. – Felkészültnek érzem magam, és remélem, hogy idén is jó helyezést érek el – nyilatkozta.tusnad kerekpar

A paralimpiai bajnok fõként a scratch és az üldözési versenyszámokra koncentrál, de jó helytállást remél az 1 kilométeres idõfutam, valamint a csapat sprint C4-es kategóriájában. Tãmârjan Róbert a C4-es kategóriában, Oláh Attila a C2-es kategóriában versenyzik, bizonyítva a romániai parakerékpárosok rátermettségét és a sportág folyamatos fejlődését. A hollandiai verseny eredményei és az elért pontszámok a 2016-ban Rio de Janeiro-ban megrendezendő paralimpia kvalifikációja szempontjából is fontosak, ahol Novák meg akarja védeni a 2012-es londoni játékok alkalmával megszerzett bajnoki címét.

Új taggal bõvült a TCT csapata
Az egyik legjobb román kerékpáros, Andrei Nechita csatlakozott az idei szezonra a Tusnad Cycling Team csapatához, aki május 6–10. között mutatkozik be a TCT színeiben az Azerbajdzsáni Körversenyen.

– A Tusnad Cycling Teamre esett a választásom, mivel programjuk érdekes nemzetközi versenyeket tartalmaz, és a szezonkezdés is megfelel számomra – nyilatkozta a kerékpáros, aki több éven keresztül olasz csapatok tagja volt, a 2012-es olimpiai játékokon pedig Romániát képviselte.

Vélemények

facebook kommentek