Nagy erőkkel keresi a rendőrség a román férfit, aki áttört a nagylaki határon

Keresi a rendõrség a román férfit, aki áttört a nagylaki hEllenőrzőpontokat állított fel a rendőrség csütörtökön a Makóról kivezető utakon, hogy elfogja azt a körözött román férfit, aki éjszaka áttört a nagylaki határátkelőhelyen – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója. A rendőrök megállítják és ellenőrzik a városból kihajtó járműveket, a sofőrök figyelmét pedig felhívják arra, hogy ne vegyenek fel stopost. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerdán késő este a nagylaki határátkelőhelyen belépésre jelentkező román autó sofőrjéről kiderült, Svájcban elkövetett vagyon elleni bűncselekmények miatt keresik a hatóságok.

Amikor a rendőrök megpróbálták előállítani a román férfit, ő gázt adott, és áthajtott a határon, elsodorva egy román rendőrt, aki könnyebben megsérült. A magyar rendőrök a nagylaki határ közelében megtalálták az autót, és elfogták annak román állampolgárságú utasát – közölte a százados.

Az MTI információi szerint az autót a román hatóságok már visszaszállították Romániába. A rendőrség keresi a 170 centiméter magas, fekete hajú, Filimon Gheorghita 38 éves román állampolgárt, aki az országba való belépéskor fekete trikót és farmernadrágot viselt. Menekülésének elvetemültsége arra utal, hogy a férfi semmitől sem riad vissza, ezért kérik, hogy aki jelenlegi tartózkodási helyéről információval rendelkezik, hívja a rendőrséget.

Makón és a környező településeken is golyóálló mellényt viselő rendőrök keresik a szökevényt. Délelőtt egy Aradi utcai panziót vizsgáltak át az egyenruhások, ahol az MTI információi szerint rövidebb időt töltött a körözött férfi. A közeli Gerizdes városrészt utcánként vizsgálják át a rendőrök – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>