NAVIGARE NECESSE EST – Fazakas Csaba rendhagyó kezdeményezése

Az alapítás gondolata egy számomra nagyon kedves személy elvesztése rendjén született, akit végig kísértem az “ÚTON”. A daganatos megbetegedések száma évről évre növekszik, mégis kevés az olyan szakember, akihez a rákbetegek és családtagjaik segítségért fordulhatnának speciális lelki-problémáik megoldásával, kezelésével kapcsolatban. Olyan csoportot kívánunk létrehozni, ahol a daganatos betegeknek és hozzátartozóiknak minél szélesebb körű, sokrétűbb segítséget nyújthassunk a gyógyulás vagy a betegséggel való együttélés folyamatában.

A daganatos beteg számára megváltozik a világ. Csökken a munkaképessége, változik a családban betöltött szerepe, fizikai és lelki erőnléte, léthelyzete, életminősége. A gyógyulás elérése akár évekig tartó folyamat eredménye is lehet, miközben a beteget folyamatosan a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság érzése gyötri. Az új helyzettel való együttélés nem csak az érintettek, hanem a családtagok számára is nehéz feladatot jelent. Az érzelmi és fizikai terhekkel való megbirkózás néha emberfeletti erőfeszítéseket kíván.

Az életbe és a hétköznapi létbe való visszatérést, egy élhető, minőségében kielégítő élet újrateremtését, akárcsak átmenetileg is, szolgálja a NaNE csoport.

Nevünk magában hordozza legfontosabb elveinket, céljainkat, terveinket. A rákbetegség sötét képzetét legyőző, “hajózni szükséges” elv, erőt és reményt sugárzó gondolatát választottuk vezérigének.

Küldetésünknek tekintjük, hogy tevékenységünk, beszélgetéseink segítségével hozzájáruljunk a rák kialakulásának jobb megértéséhez, a daganatos betegek gyógyulásához, a betegek és hozzátartozóik esetében is a betegség bármely fázisában felmerülő testi – lelki problémák rendezéséhez, a rehabilitációhoz, illetve az életbe való visszagyógyuláshoz.

Jelentkezni lehet:
1. A Temesvár-Belvárosi Lelkészi Hivatalban (Mária téri református templom)
2. Telefonon: 0256-49-29-92 vagy
0788-636-989
3. E-mail: fazakasenator@gmail.com
4. Facebook: NAVIGARE NECESSE EST csoport oldalán

Kérem tájékoztassák rokonaikat, barátaikat, ismerőseiket és szomszédaikat is a NaNE csoportról.

Böjti üdvözlettel

Fazakas Csaba
lelkipásztor

Vélemények

facebook kommentek