Nemzetközi táncfórum az Ópusztaszeri Emlékparkban

tanc opusztaszerAki június 27-én Ópusztaszerre látogat, a skanzenben igazi meglepetésben részesül! Június utolsó szombatján is a Látogatók kedvében járunk, és hogy még emlékezetesebb legyen az Emlékparkban töltött idő, egy nagyszabású nemzetközi néptáncbemutatóval is készülünk.

Felvidékről és Lengyelországból érkező néptánccsoportok mellett magyar együttesek is színpadra lépnek június 27-én, szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, egy nemzetközi táncfórum keretén belül.

A táncfórum lényege, hogy a résztvevő együttesek közösen tevékenykedjenek, ismereteket adjanak át egymásnak a saját kultúrájukról, táncaikból, mindezt úgy, hogy a közönségnek is látványos produkciót nyújtsanak. Az Emlékpark skanzenjében színpadra lép Szlovákiából a pozsonyi Szőttes táncegyüttes, a lengyel Pałac Kultury Zagłębia, az Üllési Fonó Néptáncegyüttes és a gyulai Körös Táncegyüttes. Ha szeretne egy kellemes napot, gyönyörű környezetben eltölteni, akkor mindenképpen a világ magyarságának találkozóhelyeként is emlegetett Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot válassza!

Vélemények

facebook kommentek