Nézd meg hány év letöltendőt kapott Monica Iacob Ridzi

Első fokon öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a legfelsőbb bíróság Monica Iacob Ridzi volt ifjúsági és sportminisztert egy korrupciós ügyben. Ridzit hivatali visszaéléssel vádolták, és a bíróság abban találta vétkesnek, hogy több mint 600 ezer euróval károsította meg az államkasszát, miután fiktív szolgáltatásokat fizetett ki magáncégeknek. Ridzi 2009-ben alig fél évig volt tárcavezető. Őt az akkor hatalmon lévő, jelenleg ellenzéki Demokrata Liberális Párt (PDL) jelölte a tisztségbe. Ez a párt 2013 elejéig Traian Basescu államfőhöz állt közel.Monica-Iacob-Ridzi

Az ügyészek 2011 májusában emeltek vádat a miniszter és másik tizenegy személy ellen, közöttük a tárcavezető személyi tanácsadója, valamint több minisztériumi alkalmazott ellen.

2009-ben a román ifjúsági és sportminisztérium úgynevezett ifjúsági napokat szervezett, amelyről azt állította, hogy országos rendezvény. A szaktárca által kifizetett több mint 700 ezer euróból azonban valójában csak két koncertet rendeztek, egyet Bukarestben, egy másikat a Fekete-tenger partján lévő Costinesti üdülőtelepen, amelyeknek a valós költségei sokkal kisebbek voltak, mint a kifizetett összeg.

A volt tárcavezetőt okirat-hamisítással is vádolták, mert az ügyészek szerint megpróbálta eltüntetni a szaktárca informatikai rendszeréből a fontos bizonyítéknak számító információkat, mint például a munkatársaival folytatott elektronikus levelezést.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>