Nőttek az új ipari megrendelések Romániában

Az első háromnegyed évben 2,9 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések Romániában a tavalyi hasonló időszakhoz képest – közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet. Az új ipari megrendelések bővülése elsősorban a tartós használati cikkek iparának köszönhető, amely esetében 23,7 százalékos bővülést jegyeztek a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Ugyanakkor szeptemberben az új megrendelések aránya 3,9 százalékkal csökkent a tavalyi kilencedik hónaphoz viszonyítva.openviile iulius mall

A statisztikai intézet szintén hétfőn közölte az iparban tevékenykedő vállalatok árbevételére vonatkozó adatokat. Az első kilenc hónapban az ipari vállalatok árbevétele 2,5 százalékkal nőtt a tavalyi első háromnegyed évhez mérten.

A román statisztikai intézet várhatóan kedden közli az ipari termelés első kilenc hónapjára vonatkozó adatokat. Az első nyolc hónapban 2,9 százalékkal nőtt a román ipari termelés.

A bukaresti kormány és a Nemzetközi Valutaalap egyaránt 3,4 százalékos gazdasági növekedésre számít az idén, miután az első fél évben 3,8 százalékkal bővült a román bruttó hazai termék.

MTI

Vélemények

facebook kommentek