Nyolc éves csúcson a használtlakás-eladások az Egyesült Államokban

Júliusban már a harmadik egymást követő hónapban emelkedett és nyolc éve a legmagasabb szintet érte el a használtlakás-értékesítések száma az Egyesült Államokban – derül ki az ingatlanforgalmazók szakmai képviseleti szervezete, a National Association of Realtors (NAR) csütörtökön közzétett adataiból.imobiliare

Júliusban 2,0 százalékkal, szezonális kiigazítással évi 5,59 millióra emelkedett a használtlakás-értékesítések száma az előző havi felülvizsgált és lefelé korrigált 5,48 millióról. Elemzők 5,44 milliós értékesítést jeleztek előre júliusra. A júliusi értékesítési szám a 2007 februári 5,79 millió óta a legmagasabb érték, 10,3 százalékkal haladja meg a tavaly júliusit és éves bázison már a tizedik egymást követő hónapban mutat növekedést.

Lawrence Yun, a NAR közgazdásza szerint a júliusi eladási számok tovább erősítik az idei lakásforgalmi csúcsszezon egyébként is szép növekedési adatait. “A javuló foglalkoztatás és a hitelkamatok későbbi emelkedésének a kilátása nagyban hozzájárult a lakásvásárlási döntések meghozatalához” – mondta. Rámutatott: a lakástulajdonosok jellemzően meglévő ingatlanaikat használják fedezetként következő lakásvásárlásaik foglalójának kifizetéséhez.

A lakásárak mediánja júliusban 234 ezer dollár volt, 5,6 százalékkal az egy évvel korábbi felett. Éves bázison a lakásárak már sorban a 41. hónapja növekedtek júliusban.

MTI
http://www.realtor.org/news-releases/2015/08/existing-home-sales-maintain-solid-growth-in-july

Vélemények

facebook kommentek