Nyolcmillió euróból újították fel a szovátai Brădeț szállót

1481_maxiNyolcmillió euróból újította fel a Danubius csoport a szovátai Brădeț szállót, amely júniustól négycsillagos besorolással várja a vendégeket – közölte kedden az Agerpres hírügynökség. A szállodában – amelynek a nevét Danubius Health Spa Resort Brădețre változtatták – 88 szobát és öt különleges igényeknek is megfelelő lakosztályt, vendéglőt és 350 személyes konferenciatermet alakítottak ki. Tekintettel voltak a mozgáskorlátozott vagy allergiás vendégek igényeire is.

A Danubius csoport 2000-ben privatizáció útján szerezte meg a szovátai Balneoclimaterica részvénytársaságot. A társaság három szállodája közül a Szováta szállót 2002-ben újították fel, és alakították négycsillagossá.

Fülöp-Nagy János, a Balneoclimaterica Rt. vezérigazgatója az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a két négycsillagos létesítménybe elsősorban a gyógykezelésre Szovátára érkező vendégeket várják. A társaság harmadik szovátai szállodáját, a Faget szállót pedig az átutazó vendégek fogadására szeretnék berendezni. A jelenleg kétcsillagos Faget szállót az elkövetkező négy-öt évben kívánja felújítani és háromcsillagossá alakítani a társaság.

A sós gyógyvizeiről híres Szováta a Székelyföldre utazó magyarországi turisák egyik közkedvelt célpontja.

MTI

Vélemények

facebook kommentek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>