Pártoló tagságot vezet be az agrárkamara a határon túli gazdáknak

A magyarországi Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megkezdi a pártoló tagság bevezetését a határon túli magyar gazdák körében – közölte a kamara a Kárpát-medencei Magyar Gazdák Egyeztető Fóruma csütörtöki ülését követően közleményben az MTI-vel.

A fórum soros ülését Balatonfüreden tartották csaknem húsz szervezet részvételével. A fórum magyarországi alapítói – a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Orosháza és Térsége Gazdakör, a Földművelésügyi Minisztérium – mellett Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából, Romániából, Ukrajnából, valamint Szlovákiából érkeztek magyar gazdálkodó szövetségek és egyesületek képviselői a találkozóra.A Magyarok kenyere gabonájának ünnepélyes begyûjtése Kende

Az ülésén bejelentették, hogy a NAK májusi küldöttgyűlésén módosítja alapszabályát, így már júniustól jelentkezhetnek a határon túli magyar gazdák. Ezt a fórum tagjai igényelték már korábban.

A pártoló tagok minden információhoz hozzájutnak, számukra is elérhetőek lesznek a rendes tagságot megillető szolgáltatások. A kamara az alapszabály módosítása után a tagság előnyeit bemutató kampányt szervez a határon túli gazdák körében.

A fórumon bejelentették, hogy 2017-ben hetedik alkalommal is megrendezik meg magyarok kenyere programot. A karitatív búzagyűjtő kezdeményezésre tavaly a Kárpát-medencében több mint 513 tonna búzát adtak össze a magyarországi és határon túli magyar gazdálkodók, amelyből 308 tonna liszt készült.

MTI

Vélemények

facebook kommentek