Soros György: Európának kötelessége befogadni a migránsokat

sorosEurópa kötelességének nevezte a migránsok befogadását Soros György milliárdos az M1 híradójának kérdésére csütörtökön Berlinben.     “Úgy gondolom, Európa kötelessége, hogy törődjön a bevándorlókkal. Ez egy humanitárius kötelezettség, és remélem, Európa teljesíti is ezt” – mondta az üzletember a közmédiának arra a kérdésére, valóban jobb hely lesz-e Európa a bevándorlók befogadásától, vagy gazdasági megfontolások vezérlik őt.

Soros György az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet (European Roma Institute for Arts and Culture – ERIAC) alapító ünnepségére érkezett Berlinbe. Az új intézmény bemutatására szervezett sajtótájékoztatón egy német újságíró azzal kapcsolatos kérdésére, hogy miként viszonyul a tevékenységéről és személyéről Közép- és Kelet-Európában megfogalmazott bírálatokhoz, kijelentette: “kiállok az elvek mellett, amelyekben hiszek és nem engedem, hogy személyes ügyek legyenek ezekből a támadásokból”.

“Ideológiailag szemben állok mindazokkal, akik ezt a háborút folytatják, ragaszkodom az elveimhez, megvédem őket és azt hiszem, hogy győzni fogunk” – mondta Soros György.

Az üzletember legutóbb a múlt héten a brüsszeli gazdasági csúcson beszélt arról, hogy a bevándorlás jót tesz Európának.

MTI

Vélemények

facebook kommentek