Szerbiában lép fel Temes megye legaktívabb magyar néptánccsoportja

Az újszentesi Butykos Néptánccsoport nem pihenhet télen sem, hiszen a megye legaktívabb együttese meghívást kapott a szerbiai, XV. Tordai Művelődési Napokra, ráadásul az a megtiszteltetés érheti a Temes megyei fiatalokat, hogy január 22-én, pénteken, a nyitógálán léphetnek fel a tordai Művelődési Házban! Bár az újszentesiek testvértelepüléséhez, Begaszentgyörgy (Zitiste) községhez tartozó Torda mindössze 1400 lakosú, ennek ellenére számos kulturális rendezvények szervezésében jeleskednek.butykos 6

Amúgy a Butykos februárban fellép a hagyományossá vált újszentesi Farsangi Mulatságon is, majd a hónap közepén bál helyett inkább egy igazi bulival búcsúztatnák a telet. A tervek szerint március 5-én, a Temesvári Magyar Diákszövetség találkozóján is fellépnek,  majd április 1-3 között ellátogatnak a budapesti Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárra. Amúgy Nagy Dániel távozását követően az a székelyudvarhelyi születésű Bálint Szilárd vette át a táncoktató szerepét, aki fiatalsága ellenére (mindössze 21 esztendős), rövid időn belül a csoport meghatározó egyéniségévé nőtte ki magát.

Április 9-én a Butykos újból Begaszentgyörgy község vendége lesz, az újszentesiek ezúttal a híres Veterán Néptáncosok Találkozóján képviselik a romániai bánság magyarságát. Május 13-án, pénteken, remélhetőleg balszerencse nélkül vesznek részt a Temesvári Magyar Nőszövetség által szervezett Bánsági Magyar Napok újszentesi rendezvényén.

TemesváriHírek.ro

Vélemények

facebook kommentek