Megnyitották a békéscsabai színház Művész Kávéházát

Szombaton délután nyílt meg a Békéscsabai Jókai Színházban a Seregi Zoltán igazgató által megálmodott Művész Kávéház. A múlt század eleji hangulatot idéző kávéházban irodalmi esteket, kulturális rendezvényeket is tartanak majd, a megnyitó napján Darvay Nagy Adrienne Szereptudásra vagy rögtönzésre – Demeter András a s(z)ínen című kötetét mutatták be.

Seregi Zoltán színházigazgató – akinek a pályázatában kiemelt vállalásként szerepelt a kávéház létrehozása – szeretné, ha a hely a békéscsabai polgárok találkozóhelyévé nőné ki magát.jokai szinhaz

Az alapgondolat az volt, hogy hasznosítsuk az Ibsen Étterem helyiségét, amely étteremként nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Próbáltunk valami mást kitalálni, a városközpontban egy olyan exkluzív vendéglátóhelyet megálmodni, ami nincs Békéscsabán, és ami közel áll a színház világához. A teátrum raktárában rengeteg szép bútor található, ezeket próbáltuk ilyen formában hasznosítani – idézi a színház honlapja Seregi Zoltánt.

Mint az igazgató hozzátette, így alakult ki egy huszadik század eleji, klasszikus békebeli kávéház gondolata, amelyet a színház néhány hónap alatt saját erőből valósított meg. A betérők múlt század eleji hangulattal és olyan különleges kínálattal találkozhatnak, ami sehol máshol nincs a békési megyeszékhelyen. A Művész Kávéházban kávéspecialitásokat, teakülönlegességeket, minőségi borokat és művészsört lehet majd kapni, illetve mindig friss, a helyi konyhában készült süteményeket.

Az esti könyvbemutatóról Ragány Misa, a teátrum sajtó- és marketingreferense elmondta, hogy Demeter András, aki 24 évesen, a színháztörténet legfiatalabbjaként lett a Temesvári Csiky Gergely Színház igazgatója, jelenleg címszerepet játszik a színházban múlt héten bemutatott Bánk bánban. Darvay Nagy Adrienne könyve az ő életét, pályafutásának érdekességeit mutatja be.

MTI

Vélemények

facebook kommentek