Temesvár 25 – ITT A TELJES PROGRAM

temesvar 1989

Temesvár 25 – M E G H Í V Ó

„Annakokáért a szabadságban, melyre
minket Krisztus megszabadított, álljatok
meg, és ne kötelezzétek meg ismét
magatokat a szolgaságnak igájával.”
(Gal.5,1)

Huszonöt évvel a kelet-közép-európai rendszerváltozás kezdete után Isten iránti hálával állunk meg egy mélyenszántó megemlékezésre. Emlékezünk a kommunista önkényuralom láncreakciószerű megbukására, a szovjet birodalom széthullására, a Berlini fal leomlására és a „rab népek” felszabadulására. 1989 „Szabadító karácsonyára” is méltán emlékezünk, mely „a hallgatás falának” áttörése nyomán, Temesváron köszöntött reánk.

Miként öt esztendővel ezelőtt – idén is méltó módon kívánunk megemlékezni a neves és névtelen hősökről, a temesvári református gyülekezet hitbeli ellenállásáról és sok nemzetiségű és sok vallású városunk, majd az egész ország zsarnokság elleni lázadásáról és szabadságharcáról.

2014. december 17–19-én a romániai népfelkelés kitörésének helyszínén, Temesváron tartjuk rendezvénysorozatunkat.
2014. december 21-én a Szilágy megyei Menyőbe zarándokolunk.

Öröm és megtiszteltetés volna számunkra, hogyha jelenlétével megtisztelné jubileumi megemlékezéseinket, és azok egyik és/vagy másik rendezvényén vendégül láthatnánk. A puszta emlékezésen túlmenően, részvétele által az egykor elkezdődött rendszerváltozás és demokratikus átalakulás erkölcsi támogatásában is számítunk Önre.

Nagyvárad–Temesvár, 2014. november 30.

    Tőkés László
az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke
európai parlamenti képviselő25 1
25 2

Vélemények

facebook kommentek